SAN Sakura

Nevner du ordet "tamahagene" for en japaner, er det stor mulighet for at han eller hun får et noe drømmende blikk. Det er nemlig navnet på det legendariske og myteomspunne stålet som brukes til å smi japanske samuraisverd. Katana, det japanske sverdet, bygger på en unik kombinasjon av hardt og mykt stål. Det er hardt i egget for skarphetens skyld, og mykere i resten av bladet for robusthet. Det er ut ifra denne teknikken som Tamahagane i dag produserer knivene sine.

Tamahagane San har blitt produsert etter en gammel japansk prosess, som etter hvert har blitt justert for å gjøre stålet mer lettslipt og bedre tilpasset vår moderne livsstil. Stålbladet består av tre lag, som valses ut til de emnene som etter hvert skal bli knivenes blad. Denne teknikken gir en fantastisk egg i kombinasjon med ekstremt god styrke og motstandsdyktighet mot rust. Stålets hardhetsgrad er 58-59 HRC.

Det er ikke bare profesjonelle kokker som bruker japanske kniver, og nettopp derfor har Tamahagane utviklet serien Sakura, som passer både mindre lommebøker og hender. Sakura appellerer til deg som foretrekker mindre kniver med et noe kortere knivblad. Den lengste kokkekniven er 20 cm.

SAN Sakura