Santokukniver

Den japanske knivtradisjonen er ifølge de fleste, den desidert beste i verden. I flere århundrer har de bearbeidet kunsten å smi kjøkkenkniver. Japanske kniver er en hel vitenskap i seg selv, både når det gjelder historie, bruk og terminologi. Et eksempel på en japansk kokkekniv er Santokukniven. Santoku er antageligvis den mest populære japanske kniven, nettopp på grunn av sin allsidighet.

Det japanske ordet "San" betyr tre, og "Toku" betyr oppgaver. Direkte oversatt blir det noe som "tre oppgaver", som kan tolkes på litt forskjellige måter. Noen hevder at det betyr at det er en kniv som kan brukes til kjøtt, fugl og fisk. Andre mener at santokukniven skal brukes til å skjære, terne og strimle. En santokukniv er uansett en kniv som kan brukes til det meste på kjøkkenet. Santokukniven har en litt rettere egg, noe som gjør den egnet til både skjæring og hakking.

Vi hos Bakeren og Kokken har gjort et nøye utvalg av et sortiment med santokukniver som skal passe til alle kjøkken. Utrolig skarpe santokukniver med en fantastisk god kvalitet, som i tillegg er rimelige og motstandsdyktige santokukniver. Finn den santokukniven som passer deg og ditt kjøkken aller best!

Santokukniver