Japansk santoku-kniv fra KAI er produsert og slipt for hånd i Japan. En mesterlig utført universalkniv med 18 cm blad slipt på begge sider, som fungerer suverent til stort sett alt du trenger å kutte på kjøkkenet, fra frukt og grønt til kjøtt, fisk og fjærfe. San - betyr tallet tre og noen tolker dette som at kniven kan brukes til kjøtt, fisk og fugl, mens noen tolker det som at den kan brukes til å skjære, kutte og hakke. Uansett hvordan en tolker det, er en santoku-kniv et vidunderlig, mektig redskap på kjøkkenet både for profesjonelle kokker og hemmelige matkunstnere.
Denne utgaven fra Kai, i serien SHUN CLASSIC, er deres mest eksklusive. SHUN betyr "på toppen av perfeksjon" og er laget etter samurai-tradisjonen. De har en sterk kjerne av det rustrfrie kvalitetsstålet VG-MAX og 32 lag Damaskus-stål på hver side, som gir bladet et vakkert mønster unikt for hver kniv. Det gir også en ekstremt høy hardhet på 61 HRC /- 1 og usedvanlig lang holdbarhet. Manuell sliping av hver Shun-kniv gjør at de kan skjære gjennom de hardeste materialene ved en lett håndbevegelse.
Håndtaket er laget av fint, laminert og lett pakke-tre, som er formet ergonomisk, slipt og polert til en blank finish. Tverrsnittet av håndtaket på 12,2 cm viser den tradisjonelle japanske kastanje-formen og ligger perfekt i hånden. Den nye konstruksjonen forlenger eggen rett inn i håndtaket, slik at det ligger ideelt inntil bladet og gir den optimale følelsen. Da knivens "ryggrad" er hard, rett og nøye balansert, vil ikke denne kniven "spore av" på egen hånd og tilfeldigvis kutte hender og annet som ikke skal kuttes. Ved siden av faktumet at en ikke blir sliten av å skjære når kniven har en suveren skarphet, er en så høy grad av kontroll over kniven den alle største fordelen med å ha en mesterlig utført kjøkkenkniv.Etter bruk, bør den vaskes og tørkes for hånd. Ha dem helst stående på en knivmagnet, med spissen pekende nedover.
SHUN CLASSIC serien fra KAI er en av de mest verdsatte og omfattende Damaskus-stålserier i verden. De er høyt ansett av både topp fagfolk og ambisiøse - nytende - hobbykokker. Hver Shun-kniv får sin unike og individuelle karakter ved å foredle den naturlige skjønnheten i damaskmønsteret og hver av dem er derfor et unikt stykke kunst som forener håndverk, teknologi og design. Inspirasjonen og mesterverket er hentet fra den eldgamle japanske sverdtradisjonen, noe som gjør disse knivene ganske kostbare i selve produksjonen, men samtidig til juveler med eksepsjonell kraft på kjøkkenet som varer for alltid.
Japansk santoku-kniv fra KAI er produsert og slipt for hånd i Japan. En mesterlig utført universalkniv med 18 cm blad slipt på begge sider, som fungerer suverent til stort sett alt du trenger å kutte på kjøkkenet, fra frukt og grønt til kjøtt, fisk og fjærfe. San - betyr tallet tre og noen tolker dette som at kniven kan brukes til kjøtt, fisk og fugl, mens noen tolker det som at den kan brukes til å skjære, kutte og hakke. Uansett hvordan en tolker det, er en santoku-kniv et vidunderlig, mektig redskap på kjøkkenet både for profesjonelle kokker og hemmelige matkunstnere.
Denne utgaven fra Kai, i serien SHUN CLASSIC, er deres mest eksklusive. SHUN betyr "på toppen av perfeksjon" og er laget etter samurai-tradisjonen. De har en sterk kjerne av det rustrfrie kvalitetsstålet VG-MAX og 32 lag Damaskus-stål på hver side, som gir bladet et vakkert mønster unikt for hver kniv. Det gir også en ekstremt høy hardhet på 61 HRC /- 1 og usedvanlig lang holdbarhet. Manuell sliping av hver Shun-kniv gjør at de kan skjære gjennom de hardeste materialene ved en lett håndbevegelse.
Håndtaket er laget av fint, laminert og lett pakke-tre, som er formet ergonomisk, slipt og polert til en blank finish. Tverrsnittet av håndtaket på 12,2 cm viser den tradisjonelle japanske kastanje-formen og ligger perfekt i hånden. Den nye konstruksjonen forlenger eggen rett inn i håndtaket, slik at det ligger ideelt inntil bladet og gir den optimale følelsen. Da knivens "ryggrad" er hard, rett og nøye balansert, vil ikke denne kniven "spore av" på egen hånd og tilfeldigvis kutte hender og annet som ikke skal kuttes. Ved siden av faktumet at en ikke blir sliten av å skjære når kniven har en suveren skarphet, er en så høy grad av kontroll over kniven den alle største fordelen med å ha en mesterlig utført kjøkkenkniv.Etter bruk, bør den vaskes og tørkes for hånd. Ha dem helst stående på en knivmagnet, med spissen pekende nedover.
SHUN CLASSIC serien fra KAI er en av de mest verdsatte og omfattende Damaskus-stålserier i verden. De er høyt ansett av både topp fagfolk og ambisiøse - nytende - hobbykokker. Hver Shun-kniv får sin unike og individuelle karakter ved å foredle den naturlige skjønnheten i damaskmønsteret og hver av dem er derfor et unikt stykke kunst som forener håndverk, teknologi og design. Inspirasjonen og mesterverket er hentet fra den eldgamle japanske sverdtradisjonen, noe som gjør disse knivene ganske kostbare i selve produksjonen, men samtidig til juveler med eksepsjonell kraft på kjøkkenet som varer for alltid.