Bagaren och Kocken AB

Shun Premier

Japansk knivtradisjon er et begrep som man (spesielt innen vår bransje), hører relativt ofte. Det er virkelig et begrep med betoning på tradisjon. Håndverket har blitt bearbeidet i flere århundrer av dyktige knivmestere. Den japanske knivtradisjonen innebærer mange moment og teknikker som ofte ser litt annerledes ut. Det finnes ingen riktig eller gal måte å produsere japanske kniver på.

En teknikk innen den japanske knivtradisjonen er Tsuchime, som innebærer at man hamrer ut stålet for hånd med en hammer. Stålet får da en helt utmerket styrke, og et særpreget utseende.

Shun Premier er en knivserie fra KAI som har utnyttet seg av Tsuchime-teknikken. Resultatet er kjøkkenkniver med et unikt utseende og en fantastisk ytelse. Knivene har en hard kjerne av stålet VG10. For å oppnå en optimal utholdenhet, ivaretas den harde kjernen av ikke mindre enn 16 lag mykt stål. Totalt har Shun Premier 33 lag stål som slipes til en utrolig styrke. Det harde slitet med Shun Premier-knivene gjøres for hånd. Håndtakene er laget av pakkatre med et innslag av valnøtt. Hardheten til knivene er 61 HRC.

Shun Premier