Bagaren och Kocken AB

Shun Classic

Japansk knivtradisjon er den beste og eldste i verden. Det som er de japanske knivenes aller største kjennetegn, kan variere fra forskjellige kniver og produsenter. En spesiell produksjonsmetode som ofte er typisk for japanske kjøkkenkniver, er damaskusstål. Det har sitt opphav fra produksjonen av samuraisverd, ettersom sverdene trengte en hard kjerne og et mykt ytre for å skape en god utholdenhet i stålet. Derfor blandet man forskjellige ståltyper, og fikk dermed et karakteristisk flekkete damaskusmønster.

En knivprodusent som har trykket damaskusstålet hardt til sitt bryst, er KAI, som med sin serie Shun Classic har skapt kniver med et unikt damaskusmønster. De fantastiske, vakre knivene er smidd av tre forskjellige ståltyper; et superhardt VG-10-stål som utgjør kjernen til kniven. Stålet omgis av to forskjellige mykere ståltyper som omfavner hverandre i 32 lag for å danne det fantastiske damaskusmønsteret. Shun Classic-knivene er alt i alt smidd i ikke mindre enn 65 lag! Dette skaper forutsetningene for en håndsliping som er helt utrolig skarp. Sammen med det D-formede håndtaket av pakkawood, utgjør stålet perfekt balanserte kjøkkenkniver som er helt fantastiske å jobbe med. Hardheten til Shun Classic er 61 (±1) HRC.

Hos Bakeren og Kokken har vi samlet et stort sortiment med KAIs knivserie Shun Classic. Vi har kokkekniver, grønnsakskniver, santokukniver, skrellekniver, filetkniver og trancherkniver - i tillegg til flere kniver, fra Shun Classic. Hos oss kjøper du dine Shun Classic-kniver til gode priser, og alltid med en vennlig kundebehandling.

Shun Classic