En god filetkniv gjør det mye enklere å takle oppgaver som ellers kan være vanskelige, for eksempel å filetere en lakseside eller oppdeling av kylling. Denne filetkniven fra Mareld har en middels myk flex, noe som gir deg god presisjon under bruk. Knivens lave profil med smalt blad gjør den også egnet til å skjære opp skinke eller kjøtt. Du får med andre ord en kniv som enkelt lar deg ta det neste steget på kjøkkenet og bli en enda bedre hjemmekokk.
Marelds kjøkkenkniver har et design som stammer fra tysk knivtradisjon. Knivene er laget av 1.4116 rustfritt stål med en hardhet på 55–57 HRC. Dette gir deg en slitesterk egg som tåler tøffe utfordringer på kjøkkenet, samtidig som den er enkel å slipe når det trengs. Håndtaket er laget av lyst pakkatre, en blanding av tynne trelag som er limt sammen med harpiks under sterkt trykk. Dette skaper et hardt og kompakt materiale som er vannavvisende og antibakterielt, slik at det fungerer bra på kjøkkenet.
For å bevare kokkekniven på best mulig måte anbefaler vi at du vasker den for hånd og tørker den med et kjøkkenhåndkle etter bruk. Oppbevar den deretter på en knivskinne, i et knivstativ eller i en knivskuff for å holde eggen så skarp som mulig.
Vi anbefaler at du vedlikeholder kniven med et slipestål og sliper eggen med våtstein ved behov. Til vedlikeholdssliping kan du bruke Mareld Slipestein 1000/3000. For mer avansert sliping anbefaler vi at du kombinerer en grovere og en finere slipestein, for eksempel Mareld Slipestein 300/1500 og Mareld Slipestein 4000/8000. På denne måten kan du først bruke den grovere slipesteinen til å skape en ny kant, og deretter bruke den finere steinen til å polere eggen til perfeksjon.
En god filetkniv gjør det mye enklere å takle oppgaver som ellers kan være vanskelige, for eksempel å filetere en lakseside eller oppdeling av kylling. Denne filetkniven fra Mareld har en middels myk flex, noe som gir deg god presisjon under bruk. Knivens lave profil med smalt blad gjør den også egnet til å skjære opp skinke eller kjøtt. Du får med andre ord en kniv som enkelt lar deg ta det neste steget på kjøkkenet og bli en enda bedre hjemmekokk.
Marelds kjøkkenkniver har et design som stammer fra tysk knivtradisjon. Knivene er laget av 1.4116 rustfritt stål med en hardhet på 55–57 HRC. Dette gir deg en slitesterk egg som tåler tøffe utfordringer på kjøkkenet, samtidig som den er enkel å slipe når det trengs. Håndtaket er laget av lyst pakkatre, en blanding av tynne trelag som er limt sammen med harpiks under sterkt trykk. Dette skaper et hardt og kompakt materiale som er vannavvisende og antibakterielt, slik at det fungerer bra på kjøkkenet.
For å bevare kokkekniven på best mulig måte anbefaler vi at du vasker den for hånd og tørker den med et kjøkkenhåndkle etter bruk. Oppbevar den deretter på en knivskinne, i et knivstativ eller i en knivskuff for å holde eggen så skarp som mulig.
Vi anbefaler at du vedlikeholder kniven med et slipestål og sliper eggen med våtstein ved behov. Til vedlikeholdssliping kan du bruke Mareld Slipestein 1000/3000. For mer avansert sliping anbefaler vi at du kombinerer en grovere og en finere slipestein, for eksempel Mareld Slipestein 300/1500 og Mareld Slipestein 4000/8000. På denne måten kan du først bruke den grovere slipesteinen til å skape en ny kant, og deretter bruke den finere steinen til å polere eggen til perfeksjon.