Japansk forskjærer / trencher-kniv fra KAI er perfekt for skjæring og filetering av alle typer kjøtt, men er også suveren til å kutte større grønnsaker. Du kan lage lange, jevne skiver uten å rive eller sage, som gjør at maten ser deilig og delikat ut, men først og fremst medfører dette at kjøttet smaker bedre! Denne typen rent snitt holder kjøttsaften – og dermed mer av smaken – inne i kjøttet i stedet for at det samler seg på skjærebrettet. Du kutter skiver med ett langt strøk, mens knivens smale profil og sylskarpe egg gjør at bladet glir tvers igjennom kjøttet med mindre friksjon, slik at hver skive er perfekt.
Denne utgaven fra Kai i serien SHUN CLASSIC er deres mest eksklusive. SHUN betyr "på toppen av perfeksjon" og er laget på samme måte som et samurai-sverd. Kniven har en sterk kjerne av det rustrfrie kvalitetsstålet VG-MAX og 32 lag Damaskus-stål på hver side, som gir bladet et vakkert mønster unikt for hver kniv. Det gir også en ekstremt høy hardhet på 61 HRC /- 1 og usedvanlig lang holdbarhet. Manuell sliping av hver Shun-kniv gjør at de kan skjære gjennom de hardeste materialene ved en lett håndbevegelse.
Håndtaket er laget av fint, laminert og lett pakke-tre, som er formet ergonomisk, slipt og polert til en blank finish. Tverrsnittet av håndtaket på 12,2 cm viser den tradisjonelle japanske kastanje-formen og ligger perfekt i hånden. Den nye konstruksjonen forlenger eggen rett inn i håndtaket, slik at det ligger ideelt inntil bladet og gir den optimale følelsen. Da knivens "ryggrad" er hard, rett og nøye balansert, vil ikke denne kniven "spore av" på egen hånd og tilfeldigvis kutte hender og annet som ikke skal kuttes. Ved siden av faktumet at en ikke blir sliten av jobben når kniver har en suveren skarphet, er denne høye graden av kontroll over knivens blad, som du får her, den aller største fordelen med å ha en mesterlig utført kjøkkenkniv. Etter bruk, bør den vaskes og tørkes for hånd. Ha dem helst stående på en knivmagnet, med spissen pekende nedover.
SHUN CLASSIC serien fra KAI er en av de mest verdsatte og omfattende Damaskus-stålserier i verden. De er høyt ansett av både topp fagfolk og ambisiøse - nytende - hobbykokker. Hver Shun-kniv får sin unike og individuelle karakter ved å foredle den naturlige skjønnheten i damaskmønsteret og hver av dem er derfor et unikt stykke kunst som forener håndverk, teknologi og design. Inspirasjonen og mesterverket er hentet fra den eldgamle japanske sverdtradisjonen, noe som gjør disse knivene ganske kostbare i selve produksjonen. Men, det gjør dem samtidig til juveler, med en eksepsjonell kraft på kjøkkenet som varer for alltid.
Japansk forskjærer / trencher-kniv fra KAI er perfekt for skjæring og filetering av alle typer kjøtt, men er også suveren til å kutte større grønnsaker. Du kan lage lange, jevne skiver uten å rive eller sage, som gjør at maten ser deilig og delikat ut, men først og fremst medfører dette at kjøttet smaker bedre! Denne typen rent snitt holder kjøttsaften – og dermed mer av smaken – inne i kjøttet i stedet for at det samler seg på skjærebrettet. Du kutter skiver med ett langt strøk, mens knivens smale profil og sylskarpe egg gjør at bladet glir tvers igjennom kjøttet med mindre friksjon, slik at hver skive er perfekt.
Denne utgaven fra Kai i serien SHUN CLASSIC er deres mest eksklusive. SHUN betyr "på toppen av perfeksjon" og er laget på samme måte som et samurai-sverd. Kniven har en sterk kjerne av det rustrfrie kvalitetsstålet VG-MAX og 32 lag Damaskus-stål på hver side, som gir bladet et vakkert mønster unikt for hver kniv. Det gir også en ekstremt høy hardhet på 61 HRC /- 1 og usedvanlig lang holdbarhet. Manuell sliping av hver Shun-kniv gjør at de kan skjære gjennom de hardeste materialene ved en lett håndbevegelse.
Håndtaket er laget av fint, laminert og lett pakke-tre, som er formet ergonomisk, slipt og polert til en blank finish. Tverrsnittet av håndtaket på 12,2 cm viser den tradisjonelle japanske kastanje-formen og ligger perfekt i hånden. Den nye konstruksjonen forlenger eggen rett inn i håndtaket, slik at det ligger ideelt inntil bladet og gir den optimale følelsen. Da knivens "ryggrad" er hard, rett og nøye balansert, vil ikke denne kniven "spore av" på egen hånd og tilfeldigvis kutte hender og annet som ikke skal kuttes. Ved siden av faktumet at en ikke blir sliten av jobben når kniver har en suveren skarphet, er denne høye graden av kontroll over knivens blad, som du får her, den aller største fordelen med å ha en mesterlig utført kjøkkenkniv. Etter bruk, bør den vaskes og tørkes for hånd. Ha dem helst stående på en knivmagnet, med spissen pekende nedover.
SHUN CLASSIC serien fra KAI er en av de mest verdsatte og omfattende Damaskus-stålserier i verden. De er høyt ansett av både topp fagfolk og ambisiøse - nytende - hobbykokker. Hver Shun-kniv får sin unike og individuelle karakter ved å foredle den naturlige skjønnheten i damaskmønsteret og hver av dem er derfor et unikt stykke kunst som forener håndverk, teknologi og design. Inspirasjonen og mesterverket er hentet fra den eldgamle japanske sverdtradisjonen, noe som gjør disse knivene ganske kostbare i selve produksjonen. Men, det gjør dem samtidig til juveler, med en eksepsjonell kraft på kjøkkenet som varer for alltid.