KitchenAid

 
Design og kvalitet spiller en utrolig viktig rolle i mange konsumenters hverdag. Retrostilen er populær, og dette gjenspeiles i konsumentenes hjem - også ved innkjøp av kjøkkenutstyr. 
KitchenAid®s kjøkkenmaskin ble utviklet i USA i 1919, og i 1937 ga designeren Egmont Arens maskinen det utseendet den har i dag. Maskinen har vunnet utallige designpriser, og finnes på museer rundt omkring i hele verden - den inngår blant annet i de permanente samlingene på Museum og Modern Art i New York og San Francisco. Med utgangspunkt i KitchenAid®s kjøkkenmaskin i retrostil har sortimentet utvidet seg til å også omfatte miksere, kjøkkenmaskiner, brødristere, kaffekverner og espressomaskiner.
 

KitchenAid

100 år med kjøkkenglede

 

Tilpasset

Tilsett farge til kjøkkenet ditt! Fargen “passion red” samler energi, styrke og en delt lidenskap for det som kan utrettes på kjøkkenet

Inspirert av lidenskap

Elegante kromdetaljer, et trimband inspirert av lidenskap med hundrevis av røde mini-hjerter og logoen som feirer 100 år med KitchenAid

Kjær hjelp i kjøkkenet

KitchenAid ble startet i 1914 av ingeniøren Herbert Johnson, som da jobbet i selskapet Hobart Corporation. Herbert hadde sett på når en av arbeiderne på fabrikken eltet en deig for hånd og tenkte at det måtte være en bedre måte å gjøre dette på. Han konstruerte derfor på egen hånd en kjøkkenmaskin som kunne elte deig. Den første modellen ble kjøpt av den amerikanske flåten og havnet i kabyssen på alle fartøy i marinen.
 
Det sies at navnet KitchenAid ble bestemt når en ny modell av kjøkkenmaskinen skulle begynne å selges på markedet og kona til en av medarbeiderne fikk i oppdrag å prøve den. Når hun kom tilbake med den skulle hun ha sagt “I don`t care what you call it; all I know is it`s the best kitchen aid I`ve ever had”.
 
Men det var i begynnelsen av 1930-tallet som KitchenAid gjorde sitt største historiske avtrykk, da de tok kontakt med formgiveren og arkitekten Egmont Arens og bad om at han skulle designe deres nye kjøkkenmaskin. Det resulterte i den så kalte Modell K, som fortsatt har det utseende som man gjerne forknipper KitchenAid med. Før Model K kom hadde maskinene solgt dårlig og KitchenAid var desperate etter å finne en maskin som kunne gi nytt liv til selskapet.
 
Iblant kan visse former treffe midt i blinken og Arens arbeid med Modell K er et tydelig eksempel på dette. Selv forklarer Arens dette med at objekt som er strømlinjeformet uten å minimere vindmotstand også minimerer øyemotstand. Derav K-Modellens strømlinjeformede design.
 
Til å begynne med kom modellen bare i hvitt men etter hvert har flere og flere farger tilkommet. I proffkjøkken ble maskinen populær på grunn av sin stabilitet og sitt gedigne arbeid, hos husmødre for sitt utseende. K-Modellen ble et statussymbol i USA som det var «fint» å eie.
 
Det er få former som er så ikoniske for en bedrift som K-Modellen har blitt for KitchenAid, og de har satt en standard på hvordan en kjøkkenassistent skal se ut. Som et ytterligere bevis på storheten hos denne maskinen ble den i 1997 utstilt på San Francisco Museum of Modern Art som et symbol for amerikansk design.
 
Etter terrorangrepet den 11. september malte KitchenAid 100 maskiner som det amerikanske flagget og gav til brannmennene som takk for deres helteinnsats. KitchenAid er virkelig en del av den amerikanske folkesjelen. Nesten 80 år etter K-Modellens fødsel produserer KitchenAid fortsatt kjøkkenmaskiner i fabrikken som ligger  Greenville, Ohio.
 

Power Plus Blender

Hakk, skjær og skrell med presisjon

På kjøkkenet, som i livet, ligger hemmeligheten i å sette sammen de riktige ingrediensene. Det er du som må velge de du foretrekker, men ingen vet å blande dem som oss! Fra tørket til frossen frukt, fra frø til grønnsaker; vi tilbyr deg alltid den beste blandingen. For rask, men sunn mat. For et kompromissløst liv. Blenderen Power Plus ARTISAN KitchenAid vil hjelpe deg med å lage de mest helsebringende oppskrifter, fra supper til sauser, og resultatene vil alltid være kremete og fløyelsaktige.
En eksklusiv, gradert, varmeregulerende koble. Denne spesielle funksjonen gjør det mulig å tilberede en suppe på bare 5 minutter.
Den blander enhver type ingrediens enkelt og hurtig for å lage frukt- og grønnsakssmoothies, kremete grønnsaksblandinger, fruktjuicer, peanøttsmør og sause.
Blander dine ingredienser i all enkelhet takket være de tre programmene Adapti-Blend: smoothies, juicer og supper. Hvert program har et unikt utvalg av valgbare hastigheter.

Steke- og kokekar til alle anledninger

Uansett om du leter etter enkle Non Stick-panner, rustfritt stål av restaurantkvalitet eller bare en herlig fargeklatt til kjøkkenet tilbyr Kitchenaid et stort utvalg av gryter og stekepanner som hjelper til med å gjøre ditt neste måltid til en kulinarisk opplevelse. 

Hakk, skjær og skrell med presisjon

Født fra den samme 100-årige arven av kvalitet og tidløst design kommer KitchenAids profesjonelle kniver. Knivene er produsert i rustfritt stål og håndtaket av micarta; et stabilt og sikkert grep sammen med en sylskarp kniv.

Kaffetraktere til enhver smak

Når det gjelder kaffe har alle sine egne preferanser. Det er derfor KitchenAid har utviklet det mest omfattende sortimentet av kaffetraktere, med avansert teknikk og eksklusivt design, som gjør at du kan brygge en personlig, utsøkt og perfekt kopp kaffe.
 
 

 
15 g sukker
11 g tørket gjær
375 ml fingervarmt vann
480 g hvetemel
18 g salt
175 ml olivenolje
50 ml basilikumpesto
2 store tomater
 
1. Bland sukker, gjær og vann i en liten bunke. La det hvile 5-10 minutter.

2. Bland mel og salt i en KitchenAid-skål. Fest deigkroken på maskinen og begynn å vispe på hastighet 1 i omtrent 1 minutt. Slå av og legg til gjærmiksen og 60 ml olivenolje. Sett hastigheten på 4 og la den kna i cirka 10 minutter.

3. Tilsett resten av olivenoljen i en større skål. Flytt deigen fra KitchenAid-skålen over i den med olivenolje og dekk til med plastfolie. La den heve varmt i omtrent én time eller til den er blitt dobbelt så stor.

4. Varm opp ovnen til 220 grader. Trykk ned den hevede deigen i en 30x45 cm ovnsform. Dekk også denne med plastfolie og la deigen heve igjen i omtrent 15 minutter eller til den er blitt dobbelt så stor.

5. Trykk ned deigen så den dekker hele ovnsformen. Topp med pesto og tomat og stek den så i 20 minutter eller til den er blitt gyllenbrun. La den avkjøles på en rist for best konsistens. 
 
 
 

spørsmål & svar

Hvor produseres KitchenAid?
KitchenAids kjøkkenmaskiner blir produsert hovedsakelig på fabrikken deres i Ohio, USA. Men de har også andre fabrikker rundt omkring i USA og Kina. Alle KitchenAids kjøkkenassistenter er likevel montert av originalfabrikken i Greenville, Ohio.
 
Hvor mye deig kan KitchenAids kjøkkenassistent klare?
KitchenAids klassiske kjøkkenassistent kan klare å blande deig med opp til 7,5 desiliter deigvæske. Om man skal oversette dette til et ferdig bakverk så betyr det at du kan kna fram rundt 40 kanelboller eller to solide brød. Om dette ikke skulle være nok så finnes det større modeller fra KitchenAid som har ennå større kapasitet.
 
Hva følger med når man kjøper en kjøkkenassistent fra KitchenAid?
Stålskål på 4,3 liter, deigkrok, flatblander, ballongvisp og sølevern. Om man vil ha ennå flere typer tilbehør kan man enten kjøpe det løst, eller kjøpe kjøkkenmaskinen med en større tilbehørspakke. Hos oss finner man flere gode tilbehørspakker med for eksempel ismaskin eller ekstra skål.