Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Vi ønsker å feire Kanelbollens dag 4. oktober, og det er på tide å gjøre dette klassiske bakverket enda mer spennende.
Her finner du alt du trenger for å lage perfekte kanelboller, inspirerende smaker og en oppskrift på en kanelbollepai å servere.

Smakstilsetninger

Har du lyst til å prøve noen nye smaker? Her er 10 kreative smaksvarianter du kan krydre kanelsnurrene med i år!

  • Romerske buer - Appelsin og sjokolade
  • Luksustwist - Kardemomme og vanilje
  • Eplepai - Eple og kanel
  • Mocha - Kaffe och karamell
  • Søtt og knasende - nøtter og honning
  • Blåbærboller - blåbær og sitron
  • Sommerlig - rabarbra og revet ingefær
  • Søtsurt - Bringebær (moste) og hvit sjokolade
  • Tropisk - revet kokosnøtt og limeskall
  • Høstlig - Gresskar og kanel

Kanelbollepai med eple

Har du lyst til å prøve noe nytt på Kanelbolle-dagen? Her er en herlig pai for deg som elsker kanelboller.
Og eplepai. Og dulce de leche. Denne paien er litt mer tidkrevende, men absolutt verdt det.

Du trenger

1 pai, ca 20 cm i diameter (8–10 porsjoner)

Paideig

  • 5 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 1/4 ts flaksalt
  • 225 g kaldt smør
  • 5–7 ss iskaldt vann

Eplefylling

  • 1 1/4 kg epler
  • 25 g smør
  • 1 3/4 dl dulce de leche
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1/4 ts flaksalt
  • 4 ss maisstivelse
  • 3 ss ferskpresset appelsinjuice

Til utkjevling

  • 75 g romtemperert smør
  • 1 ss malt kanel
  • 1 ts malt kardemumma

Til pensling

  • 1 egg
  • 1 ss melk
  • En klype flaksalt
  • 1–2 ss perlesukker

 

Gjør slik

Paideig

  1. Bland mel, sukker og salt i en bolle. Skjær smøret i terninger og tilsett det i melblandingen. Klem sammen med fingrene til en smuldret deig.
  2. Tilsett vann (begynn med den minste vannmengden og øk mengden hvis deigen føles for tørr) og bland med en gaffel. Når du kan ta opp en bit av deigen og den holder sammen når du trykker på den, har du tilsatt nok vann.
  3. Legg deigen på et stykke plastfolie, flat ut deigen litt, pakk den inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 1 time, men helst over natten.

Eplefylling

  1. Skrell eplene og ta bort epleskrotten. Skjær eplene i tynne skiver og legg dem i en stor bolle.
  2. Smelt smøret i en stor panne. Tilsett epleskivene og stek i 2-3 minutter til de begynner å bli litt myke. Rør forsiktig innimellom.
  3. Tilsett dulce de leche, kanel og salt. Rør ut maisstivelsen i appelsinjuicen i en liten kopp, og hell deretter blandingen i kasserollen under omrøring. La det småkoke på svak varme under omrøring i noen minutter til blandingen tykner. La blandingen avkjøles helt.

Bak og stek

  1. Varm opp ovnen til 225°.
  2. Bland smøret til utkjevling med kanel og kardemomme. Ta paideigen ut av kjøleskapet og del den i to like store deler. Kjevle ut den ene halvdelen av deigen på en melet arbeidsflate til et rektangel på ca. 40x35 cm. Smør på halvparten av smørblandingen og kjevle ut deigen fra langsiden til en lang rull. Gjenta med den andre halvdelen av deigen. Flytt rullene over på et skjærebrett og legg dem i fryseren i 5-10 minutter.
  3. Ta en rull ut av fryseren og skjær den i centimetertykke skiver (som når du baker kanelboller!). Fyll en paiform med skivene slik at de dekker bunnen og kantene (de trenger ikke være helt tette). Press bitene sammen til en paibunn. Sett formen i kjøleskapet.
  4. Ta den andre rullen ut av fryseren og gjør det samme, men legg deigskivene i en sirkel på et bakepapir og rull dem sammen. Hvis skivene har problemer med å henge sammen, kan du pensle litt vann mellom dem. Du kan også trykke sammen skivene hvis det er vanskelig å rulle dem sammen.
  5. Ta formen ut av kjøleskapet og hell i eplefyllet. Pensle kantene med litt vann og dekk til med deigen. Den enkleste måten å flytte deigen på er å bruke bakepapiret og snu det over paien. Fjern bakepapiret. Skjær bort overhenget, men la det være igjen ca. 3 cm rundt hvis du vil lage en dekorativ kant. Legg paien i fryseren i 15 minutter. (På denne måten holder den formen bedre i ovnen mens den stekes).
  6. Ta paien ut av fryseren. Pisk sammen egget til penslingen med melk og salt. Pensle paien og dryss litt perlesukker over.
  7. Stek paien i nedre del av ovnen i 10 minutter, senk deretter varmen til 175° og stek i ytterligere 45-50 minutter til paien er gyllenbrun. Ta ut paien og la den avkjøles helt. Server med vaniljeis.

Tips! Hvis du vil bake paien uten å lage kanelsnurrer til lokket, kan du selvfølgelig kjevle ut paideigen som den er. Tilsett i så fall en teskje ekstra kanel i fyllet.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker