Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Fra nybegynner til mester

Oppdag hvordan en Kamado Sumo kan forvandle dine utendørs matlagingseventyr til episke opplevelser som
du og gjestene dine vil elske! Med denne robuste og allsidige grillen i høy kvalitet, er ekte BBQ kun et steg
unna. Enten du er en grillmester eller en nybegynner på jakt etter spenning på grillfronten, så er
Kamado-grillen perfekt for deg. Med sin keramiske konstruksjon tar den matlagingen din til nye
høyder, enten du griller, røyker, steker eller baker.

Så kom inn i verden av Kamado Sumo og forbered deg på å bli matlagingshelten i nabolaget!

Grillskole med Johan Jureskog

En av de største fordelene med Kamado Sumo er hvor allsidig den er takket være sin imponerende varmetoleranse. Tenk deg å kunne bake lussekatter eller lage lasagne på grillen! Johan Jureskog, en ekte grill-ekspert og medeier av Kamado Sumo, avslører at du til og med kan bruke den som en komfyr ved å plassere en støpejernspanne rett på grillristen. Fra å drive kjøttrestauranten AG til å være ambassadør for Kamado Sumo, har han den ekspertisen du trenger for å lykkes. Og med erfaring fra å drive den nylig åpnede fisk- og skalldyrsbaren, Rolfs Hav, kan du være sikker på at du får eksperttips som tar din matlagingsopplevelse til neste nivå.

Slik lykkes du med kjøttet på din Kamado Sumo:

  1. En digital termometer for å overvåke kjøttets kjernetemperatur er avgjørende når du griller kjøtt. Tynnere kjøttstykker bør tas direkte fra kjøleskapet. Dette motvirker at kjøttet blir overstekt. Tykkere eller kjøttstykker md bein kan imidlertid med fordel ligge i romtemperatur i et par timer før grillingen. Ikke glem å salte snittflaten før du begynner å grille, og sørg for at grillen har nådd en temperatur på rundt 250 grader.
  2. En flott funksjon med Kamado Sumo er de ulike grillsonene for direkte og indirekte varme. Har kjøttet fått for mye farge - flytt det over til den indirekte varmesonen og grill ferdig kjøttet der.
  3. Jobb alltid med lukket lokk. Dette ikke bare øker temperaturene, men reduserer også gjennomstrømmingen av varmluft, noe som gjør kjøttet saftigere. Dessuten gir det en utrolig røykpåvirkning på råvarene og, til slutt, en bedre smaksopplevelse.
  4. Spis aldri rødt kjøtt direkte fra grillen. La kjøttet hvile, uten folie, i minst 5-10 minutter før du gir kjøttet en siste liten tur på grillen i cirka 20 til 30 sekunder. Dette gjør at kjøttet ikke mister all saftigheten, som ellers vil renne ut på tallerkenen hvis du skjærer i kjøttet rett fra grillen.
  5. Server alltid grillet kjøtt på varme tallerkener. Jeg pleier å varme opp tallerkener i ovnen på 90 grader i noen minutter, slik at de blir skikkelig varme. Avslutt med nykvernet svart pepper og litt flaksalt.

Hvorfor en Kamado Sumo?

 

Grill hele året

Smaker ikke grillmat best? Med en Kamado Sumo kan du grille uansett om det er vår, sommer, høst eller vinter. Ja, 365 dager i året kan du nyte grillmat ved hjelp av din Kamado-grill. Ved hjelp av en grill fra Kamado Sumo ser den mer dedikerte grillmesteren verken kulde, vind eller regn som hindringer. Hemmeligheten ligger inne i selve grillen, der et tykt lag med isolerende keramikk gjør at varmen holder seg jevn og utetemperaturen blir derfor irrelevant. Dette er egenskaper som gjør at kjøttet blir saftigere, grønnsakene smaker bedre og at råvarene beholder sine vitaminer og antioksidanter. Med en Kamado Sumo er det ingenting i veien for å lage mat utendørs hele året.

Teknikken bak Kamado Sumo

Moderne Kamado-griller er laget av flere forskjellige materialer, som varmebestandig keramikk og andre ildfaste materialer, tradisjonell terrakotta og en blanding av Portland-sement og knust lavastein. Grillens overflatebehandling kan også variere fra høyglans keramisk glasur, maling eller keramiske fliser.

Grillen er beskyttet mot dannelse av sprekker, noe som var vanlig før, ved hjelp av moderne keramikk og brannsikre materialer. I tillegg til det keramiske ytterlaget er det også en keramisk/rustfri beholder for kull inne i selve grillen. Det er en åpning i nedre del av grillen for tilføring av ekstra luft og en justerbar avtrekksventil øverst på lokket. Det er ved hjelp av disse ventilene at en enkelt regulerer temperaturen i grillen. Det medfølger også en eller flere rister opphengt over bålet, som kan brukes som kokeflater.

En allsidig grill som er lett å bruke

Det unike med en Kamado-grill er at den er laget av keramikk, noe som gir grillen maksimal isolasjon og effektivitet. På grunn av denne konstruksjonen har grillen en unik evne til å jobbe både ved svært høye og svært lave utetemperaturer. Dette er egenskaper som gjør denne typen grill svært allsidig og gir en høy kundetilfredshet.

Ved hjelp av den isolerende teknologien er det ikke nødvendig med høy luftstrøm gjennom grillen og slik beholder maten sin naturlige fuktighet, noe som forsterker smaksopplevelsen. Grillen er designet med et justerbart ventilasjonssystem som gir deg presis temperaturkontroll. Enda en fordel er at den bruker ganske lite kull. På Kamado-grillen er lett å stille inn temperaturen akkurat etter dine behov, mens evnen til å holde både svært høye og svært lave temperaturer gjør Kamadoen ideell til å lage all slags mat, uansett om du røyker eller griller.

Hvorfor skal du velge en Kamado Sumo?

I denne videoen går en av Kamado Sumos ambassadører, den kjente svenske restauratøren Johan Jureskog, gjennom finessene og funksjonene på en Kamado Sumo Maxi. Her kan du titte og lære massevis av tips om hvordan du kan bruke den keramiske grillen fra Kamado Sumo. Du kan til og med bake herlige kanelboller, raskt og enkelt!

Få til en kjempesuksess med kjøttet på din Kamado Sumo - 5 tips fra restauratør Johan Jureskog!

Her inviterer Kamado Sumos ambassadør Johan Jureskog til en video med 5 smarte tips om hvordan du får til den beste grillingen av kjøttet ditt ved hjelp av en Kamado Sumo Maxi. Se og lær av grillmesteren selv!

Smart tilbehør

Kamado Sumo tilbyr det største utvalget på markedet av tilbehør til Kamado griller, noe som gjør
en Kamado Sumo til en av de beste allround grillene du kan velge. Det er veldig få ting som du
ikke vil lykkes med på en Kamado når du har disse allsidige verktøyene og tilbehøret.
Bli en grillmester i dag!

Pizzatilbehør

En Kamado Sumo kan også brukes som pizzaovn. På grunn av Kamado-grillens egenskaper kan du få en utmerket pizza med sprø og luftige kanter. Det som skjer, er at varmen (på 450 grader C) stiger opp i lokket og faller deretter ned på toppen av pizzaen din. 

SE PIZZATILBEHØR

Støpejernsortimentet fra Kamado Sumo

Her finner du, blant annet, stekeplater, støpejernsrister og wok. Flotte verktøy for å utvikle grillingen din og ta utendørs matlagingen til helt nye høyder. Støpejernsproduktene er populære tilbehør på grillen, men fungerer også hjemme på kjøkkenet hvis du vil prøve ut nye måter å lage mat på.

SE TILBEØR TIL STØPEJERN

Verktøy for påtenning av grillen

Det er av ytterste viktighet at du bruker riktig drivstoff når du fyrer opp din Kamado-grill. Bruker du kull og tenner riktig, kan du begynne å grille allerede etter 15 minutter. Hos Kamado Sumo finner du ulike typer trekull, røykeflis eller vedbiter som gir både ekstra smak og øker smaksopplevelsen

SE GRILLSTARTARE

kamado-logo.png

Kamado Sumo

Om Kamado Sumo

Maten smaker aller best når den tilberedes på grill! Derfor ønsker Kamado Sumo å invitere flere grillentusiaster, nybegynnere eller mestere til den keramiske grillens vidunderlige verden. Dette merket tilbyr Kamado-griller av høyeste kvalitet, med et bredt utvalg av spesialtilpasset tilbehør som tar grillingen til helt nye høyder. Legg også til livstidsgaranti på keramikken og veldig god service. Alle skal ha muligheten til å bli grillmestere med en Kamado Sumo! En Kamado-grill har det som skal til for å kunne bruke den hele året. Det er rett og slett en grill for alle slags værforhold.

Kamado Sumo ble oppfunnet av tre dedikerte grillmestere, som setter pris på enkelheten og det sosiale ved utendørs matlaging. Sammen med den fremtredende kokken Johan Jureskog, la de grunnlaget for foretaket som har som mål å få flere til å utforske den mest arketypiske og tradisjonelle kokkekunsten.

 

Tradisjonen går tusenvis av år tilbake

Kamado grilling har blitt praktisert i tusenvis av år. Modellen kommer fra Japan og ordet "kamado" betyr ovn på japansk. I begynnelsen var dette en måte å lage mat på ved hjelp av steinoppbygning og ild. Men, arkeologer har funnet slike leirgryter og komfyrer brukt til matlaging i alle deler av verden. En av de eldste leirkrukker av denne typen, som er mer enn 3000 år gammel, ble funnet i Kina. Noen av dem, likt som en Kamado i dag, hadde spjeld og dører for bedre varmeregulering.

Leirovner er blitt brukt på mange forskjellige måter over hele verden. I Japan ble kamado-grill brukt i festlige seremonier for å dampe ris, der kull og tørre kvister eller halm og ved ble brukt som brensel. Disse runde leirgrytene er forløperne til den moderne kamado-grillen.

En bevegelig kamado-grill kalles i Japan for en «mushikamado» og ble oppdaget av Amerikanerne etter andre verdenskrig. Etter krigen tok de med seg slike «mushikamado»-er hjem og i dag er denne typen griller mye brukt i USA og resten av verden, nettopp som en kamado eller utendørs grill.

 

En kamado for livet

Med en kamado-grill får du en all-round kullgrill med kapasitet til å håndtere alt fra low & slow til «reversed sear», og i dag kan de til og med lage de herligste steinovnsbakte pizzaer! Alle komponentene til din Kamado er nøye testet for kvalitetst, slik at du som eier kan føle deg trygg på at du kan bruke grillen din i mange år fremover.

Din Kamado Sumo er mer enn bare et grillmerke. Kamado Sumo gir deg en grill av høyeste kvalitet og har akkurat de funksjonene som trengs for å kunne bruke den hele året, selv i en snøstorm! Dets skapere har forpliktet seg til å yte god service til alle sine kunder og det er livstidsgaranti på keramikken. De tilfører jevnlig et stort utvalg av nytt tilbehør, da deres hovedambisjon er å formidle kamado-grillenes mange positive egenskaper til både nye og mer erfarne grillmestere.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker