Kaffekverner

Kaffebønnen er egentlig ikke en bønne. Det er et bær som plukkes fra kaffebusken. Bærene eller bønnene ristes etter plukking, og ristingen kan variere stort. Den påvirker smaken på en helt avgjørende måte. Etter ristingen leveres bønnene ut til en stor fabrikk som maler de, pakker kaffen og selger den dyrt. En god del av bønnene pakkes umiddelbart uten å males, og leveres rett til kundene. Kunden får da male kaffen sin selv, noe som gir en helt annen - og utvilsomt ferskere smak! Da kreves det dog at man har en kaffekvern hjemme.

Om du har en egen kaffekvern hjemme, kan du selv påvirke hvilke bønner som havner i kaffen din. Smaken blir bedre, og man slipper å kjøpe en ferdig blanding. Forskjellige bryggekunster krever forskjellige malingsgrader. Noen kaffebryggere krever at man grovmaler kaffen i kaffekvernen, mens andre krever at man finmaler kaffen sin i kaffekvernen. Vi har både elektriske kaffekverner og manuelle kaffekverner i sortimentet vårt.

Den beste kaffen får du om du maler dine egne kaffebønner rett før kaffen skal brygges. Bakeren og Kokken har et stort utvalg av kaffekverner som kan male fra den fineste espressomalingen, opp til grovere maling til presskanner.

Kaffekverner