Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Julen er bakehøytiden på året, og skaper deilige dufter og julestemning. Hjemmelaget konfekt er
spesielt populært å lage. Det er dessuten veldig hyggelig å legge konfektbiter i en cellofanpose og
gi bort som spiselige gave.

Kristine Ilstad driver kakebloggen Det søte liv, som er Norges største kakeblogg med over 4000 personlig
utprøvde oppskrifter på kaker, bakverk, desserter og konfekt. 

"Jeg håper at jeg kan inspirere deg til å nyte den søte tiden før jul! Riktig god fornøyelse! Hjertelig hilsen Kristine"

5 konfekttips

  1. Les oppskriften før du begynner og sjekk at du har det riktige utstyret og ingrediensene.
  2. Bruk termometer når du lager karameller, marshmallows etc., hvor det er viktig at temperaturen blir akkurat riktig for å få passe konsistens på den ferdige konfekten. Koketiden kan variere med størrelsen på kjelen, varmen på platen, etc., men med et termometer vil du lykkes hver gang!
  3. Ved bruk av smeltet sjokolade til sjokoladepraliner eller sjokoladepynt, bør du sørge for riktig temperering ned til ca. 30 grader. Da unngår du at sjokoladen blir klissete i romtemperatur.
  4. Konfekt har lang holdbarhet, men bør oppbevares tørt, lufttett og kjølig.
  5. Kjøp cellofanposer og vakre bånd, og gi hjemmelaget konfekt bort i gave!

OPPSKRIFTER

Pepperkakekarameller

Dette er superpopulære karameller som får en myk og deilig konsistens.
Karamellene har herlig smak pepperkaker og gir skikkelig god julestemning!

Ingredienser

  • 1 boks søtet, kondensert melk (ca 400 g)
  • 100 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • 4 ss lys sirup
  • 1 ts vaniljepasta
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts nellik
  • 1 ts kardemomme

Tips!

  • Bruk en kjele med litt høye kanter, for karamellen bobler når den er varm.
  • Karamellen må koke til den får riktig temperatur, ellers risikerer du at de ikke stivner ved avkjøling. Bruk derfor termometer når du koker karamellen. Det er også lurt å ha et termometer med slange ned i karamellen, som står stødig også mens du rører i karamellen.
  • Når du bruker silikonformer, er det ikke nødvendig å spraye dem med fett. Karamellene vil uansett løsne lett fra formene når de er stivnet.
  • Husk at karamellen er veldig varm når den koker, så ha gode grytekluter lett tilgjengelig!

 

Fremgangsmåte

  1. Ha kondensert melk, smør, brunt sukker og sirup i en kjele med litt høye kanter. Tilsett vaniljepasta og krydder.
  2. Kok opp blandingen på middels varme under stadig omrøring med en tresleiv. La karamellen småkoke i 10-12 minutter mens du rører hele tiden. Temperaturen skal nå 118°C.
  3. Fordel den varme karamellen i hjerteformede silikonformer. Sett disse i kjøleskapet til karamellen har stivnet.

Hjemmelagde marsipanfigurer med sjokolade

Ingredienser

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 2 store eggehviter

Pynt

  • 500 g sjokolade

Tips!

  • Hvis du ikke former marsipanen med en gang den er laget, må du pakke den godt inn i plast så den ikke blir tørr.
  • Marsipanen har god holdbarhet. Jeg pleier å oppbevare marsipanen i en kakeboks i romtemperatur. Etter at du har dyppet figurene i sjokolade, bør de oppbevares i kjøleskapet så ikke sjokoladen blir klissete.

Fremgangsmåte

  1. Skåld mandlene ved å ha dem i en kjele med kokende vann. La mandlene ligge i det varme vannet til du ser at skallet er lett å løsne fra mandlene. Sil vekk vannet og fjern mandelskallet på alle mandlene. La mandlene lufttørke over natten.
  2. Mal de skåldede mandlene fint i en food processor.
  3. Bland de malte mandlene med melis.
  4. Tilsett eggehvitene. Elt marsipanen sammen med en håndmikser til den er smidig. Avkjøl marsipanen en stund i kjøleskapet før du begynner å bruke den. Kna eventuelt inn litt ekstra melis til marsipanen blir god å forme.
  5. Lag ønskede marsipanfigurer. Bruk fantasien! 😊 Sett figurene på et bakepapirdekket brett og la dem stå kjølig i en time.
  6. Smelt sjokoladen. Pynt marsipanfigurene med sjokolade ved å dyppe dem i sjokoladen. Øyne og finere pynt sprøyter du på figurene med en kakesprøyte.
  7. Sett brettet med marsipanfigurene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Oppbevar marsipanfigurene kjølig frem til servering.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker