Bertazzoni dampovn i Modern-serien med stilig kobberfinish, TFT-display og et elegant svart glasshåndtak. Det som kjennetegner en dampovn er at matlagingen skjer ved hjelp av sirkulerende vanndamp, noe som gjør at du kan lage mat raskere og ved lavere temperatur. Dette gir en mer skånsom tilberedning som på best mulig måte bevarer smak, tekstur og saftighet i ingrediensene. Det har også helsemessige fordeler, ettersom dampen bevarer næringsstoffene i maten bedre enn i en tradisjonell ovn, slik at du får i deg flere vitaminer og mineraler.
Bertazzoni F6011MODVPTC dampovn er utstyrt med pyrolytisk rengjøring. Det betyr at matrester, smuss og fett brennes til aske ved å heve temperaturen, slik at du bare trenger å tørke av asken med en klut etterpå. Dermed sparer du verdifull tid som du kan bruke på andre ting, og du slipper å bruke rengjøringsmidler med sterke kjemikalier.
Bak ovnspanelet er det et vannreservoar som fylles før tilberedningen, og som deretter omdannes til damp når ovnen varmes opp. Du kan velge mellom flere ulike dampnivåer som passer til ulike retter. Stekeovnen er også utstyrt med klassiske funksjoner som over- og undervarme, grill, pizza og varmluft, som du kan bruke samtidig med dampen ved behov for optimalt resultat. Totalt har ovnen elleve ulike funksjoner. Maksimal ovnstemperatur 300°C.
Bertazzoni dampovn i Modern-serien med stilig kobberfinish, TFT-display og et elegant svart glasshåndtak. Det som kjennetegner en dampovn er at matlagingen skjer ved hjelp av sirkulerende vanndamp, noe som gjør at du kan lage mat raskere og ved lavere temperatur. Dette gir en mer skånsom tilberedning som på best mulig måte bevarer smak, tekstur og saftighet i ingrediensene. Det har også helsemessige fordeler, ettersom dampen bevarer næringsstoffene i maten bedre enn i en tradisjonell ovn, slik at du får i deg flere vitaminer og mineraler.
Bertazzoni F6011MODVPTC dampovn er utstyrt med pyrolytisk rengjøring. Det betyr at matrester, smuss og fett brennes til aske ved å heve temperaturen, slik at du bare trenger å tørke av asken med en klut etterpå. Dermed sparer du verdifull tid som du kan bruke på andre ting, og du slipper å bruke rengjøringsmidler med sterke kjemikalier.
Bak ovnspanelet er det et vannreservoar som fylles før tilberedningen, og som deretter omdannes til damp når ovnen varmes opp. Du kan velge mellom flere ulike dampnivåer som passer til ulike retter. Stekeovnen er også utstyrt med klassiske funksjoner som over- og undervarme, grill, pizza og varmluft, som du kan bruke samtidig med dampen ved behov for optimalt resultat. Totalt har ovnen elleve ulike funksjoner. Maksimal ovnstemperatur 300°C.
Dampnivåer
Ved å tilsette damp tilberedes rettene skånsomt og forblir saftige inni.
Ved tilberedning med varmluftsfunksjonen kan bruken av damp stilles inn på tre nivåer:
- MIN, ideelt for kjøtt, fjærkre, ovnsretter og gratiner.
- MED: Ideell til kjøttgryter, gryteretter, brød og gjærdeig.
- MAX. Ideell til retter som suppe, brødpudding og fisk.