Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Hageparty

 

 

Høsttakkefest

I det gamle bondesamfunnet var høsttakkefesten en viktig fest- og merkedag da avlingen
var i hus, buskapen hentet fra setrene og sauene ført ned fra fjellet.
Dette ble feiret med et skikkelig festmåltid med mat og drikke i overflod.
 
Høsttakkefesten lever fortsatt som et symbol og feires hvert år rundt omkring i Europa.
Her har vi samlet det som kreves for en lykket høsttakkefest! 

 

 

OPPSKRIFT

 

Eplepai

6 Porsjoner

 

 

Paideig
100 g smør
3 1/3 dl hvetemel
3 ss sukker
1 eggeplomme
100 g marsipan eller mandelmasse
 
Fyll
3 epler
1 1/2 dl melis
2 ss hvetemel
30 g smør
2 ss kremfløte

 

Fremgangsmåte:

1. Paideig:
 finfordel smøret i melet. Tilsett sukker og eggeplomme, arbeid deigen godt sammen. Tilsett eventuelt litt vann. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Kjevle ut deigen og legg den i en smurt paiform, 24 cm i diameter. Riv marsipanen og strø i formen. Bak paiformen midt i ovnen i 10 minutter.

2. Fyll: Ta ut kjernen fra eplene og kutt dem i tynne båter. Legg dem i en skål og bland dem med flormelis og mel. Legg eplebåtene i formen. Spre smøret utover eplene og hell på kremfløten. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter. Server paien lun eller kald med vaniljeis eller pisket krem.

 

 

Chilisaus

2 flasker

 

750 g røde tomater
1rød paprika
2 gule løk
4 cm frisk ingefær
1 rød spansk chili
1 dl hvitvins eddik
1 1/2 sukker
1 ts salt
1/2 ts sort pepper 

 

Framgangsmåte:

1. Skyll og del tomat og paprika. Skrell og del løken. Skrell ingefæren og ta kjernen ut av chilien.

2. Finhakk grønnsakene i en foodprosessor med kniver. Legg dem i en gryte og tilsett eddik, sukker, salt og pepper. La det koke i 20 minutter. Hell over i varme flasker med en bred hals og skru på lokket. Oppbevar i kjøleskapet. Smaken på chilisausen har modnet etter 3 uker.

 

 

Syltede gule rødbeter med chili

1 boks

 

 

1 kg gule rødbeter
1 ts salt pr. liter vann
 
Lake
4 dl vann
1/12 dl eddiksprit, 12%
1 dl sukker
2 ts salt
1 lauberblad
1/2 ts sorte pepperkorn
2 kryddermål chiliflak
2 cm strimlet pepperrot

 

Framgangsmåte:

1. Skyll og rens de gule rødbetene. Kok opp i lettsaltet vann, ca 25 minutter, kjenn etter med en pinn eller kniv at de er passe myke. Skyll dem i kaldt vann. Skrap av skallet med en kniv. Skjer i båter og legg over i bokser.

2. Lake: kok opp vannet, eddikspriten, sukker, salt, lagerblad, svarte pepperkorn, chili flakes og pepperrot i en kasserolle og la det koke i 3 minutter. Hell den varme laken over rødbetene. La det kjøle ned og oppbevar på kjøl.

 

 

Sauerkraut med gulrot

 

 

ca 24 porsjoner
En hel hodekål
2 gulrøtter
1 ss Kummenfrø
1 ss Havsalt


 

 

 

 

Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Les alle dine fordeler
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40

Nyeste anmeldelser

Stort utvalg av de beste merkene