Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

 

Høsttakkefest

I det gamle bondesamfunnet var høsttakkefesten en viktig fest- og merkedag da avlingen
var i hus, buskapen hentet fra setrene og sauene ført ned fra fjellet.
Dette ble feiret med et skikkelig festmåltid med mat og drikke i overflod.
 
Høsttakkefesten lever fortsatt som et symbol og feires hvert år rundt omkring i Europa.
Her har vi samlet det som kreves for en lykket høsttakkefest! 

 

 

OPPSKRIFT

 

Eplepai

6 Porsjoner

 

 

Paideig
100 g smør
3 1/3 dl hvetemel
3 ss sukker
1 eggeplomme
100 g marsipan eller mandelmasse
 
Fyll
3 epler
1 1/2 dl melis
2 ss hvetemel
30 g smør
2 ss kremfløte

 

Fremgangsmåte:

1. Paideig:
 finfordel smøret i melet. Tilsett sukker og eggeplomme, arbeid deigen godt sammen. Tilsett eventuelt litt vann. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Kjevle ut deigen og legg den i en smurt paiform, 24 cm i diameter. Riv marsipanen og strø i formen. Bak paiformen midt i ovnen i 10 minutter.

2. Fyll: Ta ut kjernen fra eplene og kutt dem i tynne båter. Legg dem i en skål og bland dem med flormelis og mel. Legg eplebåtene i formen. Spre smøret utover eplene og hell på kremfløten. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter. Server paien lun eller kald med vaniljeis eller pisket krem.

 

 

Chilisaus

2 flasker

 

750 g røde tomater
1rød paprika
2 gule løk
4 cm frisk ingefær
1 rød spansk chili
1 dl hvitvins eddik
1 1/2 sukker
1 ts salt
1/2 ts sort pepper 

 

Framgangsmåte:

1. Skyll og del tomat og paprika. Skrell og del løken. Skrell ingefæren og ta kjernen ut av chilien.

2. Finhakk grønnsakene i en foodprosessor med kniver. Legg dem i en gryte og tilsett eddik, sukker, salt og pepper. La det koke i 20 minutter. Hell over i varme flasker med en bred hals og skru på lokket. Oppbevar i kjøleskapet. Smaken på chilisausen har modnet etter 3 uker.

 

 

Syltede gule rødbeter med chili

1 boks

 

 

1 kg gule rødbeter
1 ts salt pr. liter vann
 
Lake
4 dl vann
1/12 dl eddiksprit, 12%
1 dl sukker
2 ts salt
1 lauberblad
1/2 ts sorte pepperkorn
2 kryddermål chiliflak
2 cm strimlet pepperrot

 

Framgangsmåte:

1. Skyll og rens de gule rødbetene. Kok opp i lettsaltet vann, ca 25 minutter, kjenn etter med en pinn eller kniv at de er passe myke. Skyll dem i kaldt vann. Skrap av skallet med en kniv. Skjer i båter og legg over i bokser.

2. Lake: kok opp vannet, eddikspriten, sukker, salt, lagerblad, svarte pepperkorn, chili flakes og pepperrot i en kasserolle og la det koke i 3 minutter. Hell den varme laken over rødbetene. La det kjøle ned og oppbevar på kjøl.

 

 

Sauerkraut med gulrot

 

 

ca 24 porsjoner
En hel hodekål
2 gulrøtter
1 ss Kummenfrø
1 ss Havsalt


 

 

 

 

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker