Wok

Fra Østen - nærmere bestemt Kina, kommer et utrolig populært kokekar; nemlig woken! Først og fremst mest brukt i de sørlige delene av Kina, er wokpannen et helt unikt kokekar. I Norge og andre deler av verden, har woken til og med gitt navnet til en rekke forskjellige matretter. Det er ikke alltid allment kjent at pannen kom før retten. Det sier noe om wokpannens storhet!

Med sine høye kanter og runde form, ligner den ikke på noe annet vi finner på kjøkkenet. En tradisjonell wok har en rund bunn, noe som gjør det lettere å kaste grønnsakene og kjøttet rundt i pannen. Det er dog ikke hver gang den runde formen passer like godt oppå flate induksjonsplater, og man ser derfor ofte modeller med en flat bunn. Formen på woken er også det som skaper dens unike egenskaper. Den smale bunnen har en høy temperatur, mens det er noe mer avkjølt høyere opp mot kantene. På denne måten tilberedes det som ligger i bunnen av pannen med en helt annen hastighet og intensitet enn det som kastes opp mot kantene.

Bakeren og Kokken har både tradisjonelle og moderne wokpanner til induksjon. Woker i et bredt spekter, fra modeller av karbonstål og støpejern, til rustfritt stål og aluminium.

Wok