Vannkjeler

Livet vårt sirkler rundt vann. Mennesker består av opp til 78% vann. Jordens overflate består av 71% vann. Uten vann hadde vi nok aldri eksistert. Hele vår sivilisasjon er oppbygd rundt vann. Og det også våre mat- og drikkevaner. Mest sannsynlig finnes det ikke en eneste matvare i verden som ikke inneholder vann. Å koke vann er kanskje det øyeblikket da vannets store betydelse på kjøkkenet blir aller tydeligst. Kokt vann er grunnlaget til alt. Kaffe og te er bare to eksempler på der kokt vann er helt avgjørende.

Kunsten å koke vann har litt etter litt stadig forbedret seg i løpet av tusenvis av år i forskjellige deler av verden. En måte å koke vann på er i en vannkjele. Varm opp vann eller kok te i en vannkjele på komfyren. Med dagens moderne og raske komfyrer, går det noen ganger nesten fortere å varme opp på komfyren som med en vannkoker. Vannkjeler gir ofte en klassisk og elegant stemning på kjøkkenet.

Bakeren og Kokkens sortiment av vannkjeler er variert, stort, elegant - og fargerikt om man vil. Vi har vannkjeler til komfyren fra varemerker som Le Creuset, La Cafetiere, Riess og Alessi.

Vannkjeler