Stengods og Keramikk

Alle mennesker som noen sinne har levd, vet at av jord og vann får man leire. Klissete, herlig leire. Av leire i seg selv, kan man gjøre utrolig mye. Aluminium eller keramikk, er to eksempler på sterke materialer som kommer fra leire.

En type keramikk er stengods, som for øvrig kommer fra stengodsleire. Som så mye annet, var det kineserne som oppdaget at man kunne brenne stengodsleiren og skape hard keramikk av det. Stengods er utrolig holdbart og tett. Praktisk når det kommer til kokekar som skal tåle høye temperaturer og helst holde lenge.

En av de største produsentene av stengods i verden, er det franske firmaet Le Creuset. Hos Bakeren og Kokken har vi et stort sortiment av stengods fra blant annet Le Creuset. Kokekar som kan brukes både på komfyren og i ovnen. Gryter, skåler, paiformer og ildfaste former av stengods, finnes i vårt sortiment. Høy kvalitet, i mange herlige farger og former, er signaturen til stengodset og keramikken i vårt sortiment. Vi leverer stengodset raskt, og med en trygg service.

Stengods og Keramikk