Skeppshult Pannekakepanne 23 cm Støpejernshåndtak

Skeppshult Pannekakepanne 23 cm StøpejernshåndtakSkeppshult Pannekakepanne 23 cm Støpejernshåndtak
  • Skeppshult Pannekakepanne 23 cm Støpejernshåndtak
  • Skeppshult Pannekakepanne 23 cm Støpejernshåndtak
Finnes på lager
Webshop: Mer enn 5 på lager
 
679 kr
  • Fri frakt over 499 kr
  • Sikker e-handel
  • Åpent kjøp i 90 dager
 
Ønskeliste
 

Skeppshult Pannekakepanne 23 cm Støpejernshåndtak

Solid pannekakepanne 23 cm i diameter med støpejernshåndtak.

Skeppshult støpejernsprodukter er alltid forbehandlet med kravmerket rapsolje fra Carlshamns som gir produktene en fin svart farge. Naturlig non-stick beskyttelse uten tilsetning av kjemikalier. 

Skeppshult støpejernsprodukter lages av nøye kontrollerte råvarer i form av rent støpejern, og det brukes ingen rester i produksjonen, hvilket sørger for et rent og holdbart støpejern. Når man lager mat i en støpejernsgryte eller panne tilsettes en liten mengde sunt jern til maten. 

Støpejern kan brukes på alle typer varmekilder inklusiv åpen ild.

Skeppshult Støperi er det eneste gjenstående i Skandinavia som produserer husholdningsprodukter i støpejern. Mange moment i produksjonen er fortsatt håndverk og avhenger av god utførelse. 

Vedlikehold:

- Vask alltid dine Skeppshult produkter for hånd med varmt vann uten oppvaskmiddel.
- Hvis du skal grovrengjøre produktet: Dekk bunnen med grovsalt og varm opp kokekaret på høy temperatur i 1-2 minutter. Hell av saltet og tørk kokekaret med papir. Ditt Skeppshult produkt har nå fått en gråaktig farge og du kan brenne inn produktet med rapsolje.
- Tørk produktet og hell på noen dråper rapsolje slik at det blir et tynt lag.
- Still produktet på høy varme på komfyren.
- Etter 10-15 minutter er oljen innbrent og produktet er svart igjen.

Om det finnes fastbrente matrester kan man bruke Svint stålull eller lignende og deretter brenne inn støpejernsproduktet igjen. samme behandling gjelder ved eventuell rust.

 

Uffes pannekaker
4 porsjoner

Pannekakerøre
2 egg
6 dl melk
2 dl hvetemel, fullkorn
Litt salt
1 ts sukker
2 ss smeltet smør

Fremgangsmåte:

1. Visp egg og halvparten av melken i en bolle. Tilsett melet og visp røren klumpefri. Tilsett resten av melken, salt, sukker og smeltet smør. La røren hvile en stund.
2. Varm opp en stekepanne og legg i litt smør før den første pannekaken. Sjekk varmen så det ikke blir for varmt. 3. Hell ca 1 dl røre i pannen slik at det dekker bunnen og stek pannekaken til den har fått fin farge på undersiden og røren har stivnet på oversiden. Snu pannekaken med en stekespade og stek den andre siden.
4. Legg pannekakene på et fat. Hvis du skal lage en pannekakekake kan det være smart å legge en bit smørpapir mellom hver pannekake så er det enklere å løsne dem fra hverandre.