Bagaren och Kocken AB

Røyk

Mennesker har lenge røkt flere slags matvarer. Med røkt mener vi ikke å innhalere (noe alle av oss sikkert dumt nok har gjort en eller annen gang), men røkt som i å konservere. Å røyke mat var - før man hadde kjøleskap, antageligvis den mest effektive og enkleste måten å bevare maten på, og samtidig forhindre at den råtnet. Ved høytider som påske og jul, lever den røkte maten i aller høyeste grad. Røkt mat er også svært populært den dag i dag, og da spesielt ved grilling for å få den ekte BBQ-smaken som er så utrolig god.

Å bruke en røykegryte er mest sannsynlig den enkleste måten å røyke på. Den fungerer akkurat som en vanlig gryte med lokk som man kan bruke på komfyren. Det morsomste med å røyke mat i en røykegryte, er at man kan leke med smakene ved å eksperimentere med forskjellige sorter røykspon.

Hos Bakeren og Kokken selger vi både røykgryter og røykspon til snille priser og med gode vilkår. Vi synes at det skal være lett og ukomplisert å røyke mat hjemme. Med våre røykgryter fra varemerker som Zwilling og Nordic Ware, blir matrøykingen både lett og morsom - akkurat som den skal være!

Røyk