Bagaren och Kocken AB

Leirgryter

Å lage mat på alternative og eksperimentelle måter, kan være både morsommere og bedre enn å bare bruke de gamle, vanlige kokekarene. Leirgryter er et slikt, litt annerledes kokekar som virkelig utvider horisontene når det gjelder matlaging og baking. Leirgryten stammer helt tilbake fra romertiden, og hadde også en storhetsperiode på 70-tallet, men i dag ser man nok en gang en økt popularitet for denne smidige gryten. Å lage mat i en leirgryte har trivelige fordeler. Det finnes også flere slags typer av leirgryter, som taginer og bakekupler. De forskjellige typene skal brukes på ulike måter, men hovedprinsippet er at leirgryten skal legges i ovnen der maten kokes langsomt. Resultatet blir verdens saftigste mat med en utrolig god smak!

Man kan si at leirgryten ligger helt på linje med slow food-bevegelsens tanker og ideer om matlaging. Leirgryten beholder og framhever matens vitaminer og næringsstoffer - mye bedre enn et vanlig kokekar. En leirgryte skal helst ligge i bløt en stund før bruk, dette gjør at leirgryten blir som en dampkoker.

Hos Bakeren og Kokken selger vi det kjente merket Römertopfs leirgryter, men også taginer og bakekupler fra forskjellige merker. Med leirgryter fra oss, kan du få en ny start på ditt sunnere liv. Fra lageret vårt, pakker vi leirgryten din med omsorg, og sender den til deg med kort leveringstid.

Leirgryter