Kokekar av kobber

Metallet fra Kypros, Cuprum, Cu, nummer 29 i det periodiske systemet. Eller kobber som vi sier på norsk, er et grunnstoff og et metall med mange fine egenskaper. Til dels har kobbermetall en trivelig - ganske spesiell farge, som alltid har blitt satt pris på av mennesker. Kobber er også en utmerket varmeleder.

Å ha et fint utseende og i tillegg være en god varmeleder, er to skreddersydde egenskaper for stekepanner, kasseroller eller gryter av forskjellige slag. Det er derfor ikke spesielt rart at mange kokekar lages av akkurat kobber. Kokekar av kobber når raskere enn andre kokekar, de høyeste temperaturene. Helt nødvendig når man ønsker en overflate og holdning på kjøtt eller grønnsaker. Alt går raskere med kobber, og det krever en viss forsiktighet når man bruker det slik at maten ikke brenner seg fast. Den rustikke stemningen som kobber skaper, er helt uslåelig, og har man kobberkasseroller eller kobbergryter, så skal man absolutt ikke gjemme de bort i et skap.

Hos Bakeren og Kokken elsker vi kobberkasseroller, kobberstekepanner og kobbergryter. Derfor har vi samlet et fantastisk sortiment av gryter, kasseroller, traktørpanner og stekepanner av kobbermetall fra kjente kvalitetsprodusenter som G.R.Y.M, Ronneby Bruk, de Buyer og Scanpan.

Kokekar av kobber