Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

 

Grilling innebærer mer enn å bare lage mat på en rist. Det handler mye om å skape smaker som ellers er vanskelige å skape ellers. Røyksmak for eksempel. Ekte røyksmak kan ikke lures fram ved hjelp av for eksempel krydder. Det finnes mange forskjellige metoder for å røyke mat hjemme og utendørs. Hos Bakeren og Kokken har vi alt du trenger for å røyke mat hjemme. Det er fantastisk å røyke sin egne, nyfangede fisk. Vi har både elektriske og manuelle røykere i sortimentet vårt. Vi har også griller med innebygde røykefunksjoner som for eksempel Big Green Egg eller Landmann. Vi har også smarte røykekar og elrøykere fra Muurikka. Maksimer sommerens grillsesong ved å inkludere røyking i prosessen! Det ene utelukker ikke det andre, og man kan lett tilpasse hvor mye røyksmak man vil ha. Det morsomste med å røyke mat selv, er at man selv kan velge hvilket røykspon som skal brukes for rett smak. Forskjellige røykspon passer til forskjellige råvarer. Hos Bakeren og Kokken kan du enkelt og greit kjøpe billig røykspon online!

Tips og informasjon om røyking av mat

  1. Trefliser fra eik og alm gir en mild røykesmak, mens bjørk og bøk er litt sterkere. Trefliser fra bartrær bør ikke brukes, for de kan inneholde harpiks.
  2. Prøv å røyke grønnsaker. Poteter og rotgrønnsaker er svært godt egnet, men husk å koke dem først.
  3. Fet fisk som laks, sild og makrell er vanligvis bedre enn mager fisk som torsk og flyndre.
  4. Prøv å røyke en god raps- eller olivenolje. Bruk dette som marinade til salater eller til en god, hjemmelaget majones.
  5. Tilsett friske urter som timian, rosmarin eller salvie i flisblandingen for å gi en ekstra utsøkt smak under røykingen.
  6. De fleste matsortene blir bedre hvis de saltes først – særlig fisk. Legg fisken i saltlake, eller salt den med grovsalt - la den avkjøles. Skyll av saltet og tørk med et papirhåndkle.
  7. Den beste måten å absorbere røykesmaken er når maten som skal røykes, er helt tørr på overflaten. Derfor må du alltid tørke grundig av maten med et rent kjøkkenhåndkle eller før videre tilberedning i ovnen.
  8. Prøv å tilsette litt tørkede urter og sukker eller brunsukker under saltingen – det gir en fyldigere smak på den ferdige retten. Du kan også tilsette litt brunsukker i treflisene for å få en dypere smak.
  9. Tørk alltid godt av fisken med et papirhåndkle eller lignende før du tilsetter andre ingredienser eller legger fisken i røykovnen.

RØKT PÅ ULIKE MÅTER

Den store utendørsrøkten

- for den seriøse grillkokken

Med Mustang Teno får du en stor vertikal røykovn på gass, som gir deg rikelig med matlagingsmuligheter og lar deg tilføre en deilig røyksmak til de fleste typer ingredienser. Røykovnen har seks forkrommede rister på 56 x 36 cm, åtte kroker for oppheng av fisk og en emaljert beholder under ristene for oppsamling av fett og væske. Røykovnen har også et termometer i døren og en pipe med lokk, slik at du enkelt kan kontrollere både temperaturen og røykmengden underveis.

Den smidige lille elrøkten

- for den som liker åvære rask og effektiv.

Den elektriske røktovnen fra Muurikka kommer nå i en nyere og mer mangsidig pro-versjon. Røktovnen er lett å bruke og blir raskt klar, sånn at du kan få røkt mat med hjelp av trepellets eller bruke den som en helt vanlig grill. Du kan lett justere temperaturen, takket være den stegvise innstillingen som gjør den helt perfekt til mange forskjellige type retter som f.eks fisk, kjøtt og grønnsaker.Muurikka tilbyr også røykspon i flere ulike smaker: eple, kirsebær, eik, bøk, cognac, whisky og brandy.

Detaljerøkten

- for den som liker å eksperimentere

Røktpistolen fra Sage gir deg mulighet til å tilsette en lekker røkt smak til dine retter, drinker og snacks. Røktpistolen lager en kald røyk som kan brukes til alle typer av varer og væsker. Nå oppnår du en god grillsmak uten å måtte tenne grillen. For deg som liker om det enkle, finnes det også en røktgryte fra Muurika. Du fyller gryten med bøketrespon og dine ingredienser og det er alt du trenger å gjøre! Det tettsittende lokket hindrer at røyken siver ut fra røktgryten og den fungerer på alle typer av heller, også induksjon.

KALDRØYKING

Kaldrøyking betyr at dine ingredienser (f.eks. kjøtt, fisk og ost) røykes ved lav temperatur i en uopplyst grill.
Røykstøvet brenner sakte og danner en røyk som lett ledes i riktig retning ved hjelp av en luftpumpe.

Kaldrøyke på tre måter med Mustang Cold Smoking Cabinet

Det praktiske røykeskapet er utstyrt med kroker og lufteventiler, som sørger for å fjerne fukt. Skapet har fire grillrister i rustfritt stål. Men, for å kunne kaldrøyke i kaldrøykeskapet ditt, trenger du også en røykegenerator for å kunne produsere røyken. Vanskelig å velge? Her er fordelene med de forskjellige modellene:

  • Røykgenerator med elektrisk luftstrømMed Mareld Kaldrøyksgenerator kan du selv kaldrøyke fisk, kjøtt og grønnsaker. Alt du trenger er en røykeovn, en grill eller lignende for å lede røyken inn i. Røyksponet eller flisen brennes sakte og skaper en subtil røyking der mengden røyk enkelt styres med den elektriske luftpumpen. Rommer omtrent 10 dl røykspon. Brenntid: ca. 3-4 timer, kan fylles på under røykingen.
  • Electric Cold Smoking Unit - Dette er et elektrisk varmeelement i stål, som du bruker med trepucker for best resultat. Enkel å bruke og gir en flott røykesmak.
  • Tradisjonell kaldrøykgenerator - I denne generatoren brennes røykeflisene i en labyrint, uten strøm. Fyll generatoren med spon og tenn dem på i den ene enden av den lange labyrinten. Sponene brenner sakte uten å spre seg mellom veggene i labyrinten og skaper en god røyksmak. Denne varianten er en mer tradisjonell kaldrøykingsmetode, som ikke krever strøm. Dette medfører at metoden kan brukes omtrent hvor som helst. Bruk litt mer finfordelt sagflis til denne metoden.

ELEKTRISKE RØYKERE

Muurikka Pro elektrisk røykeovn 1200 watt

Den elektriske røykeovnen fra Muurikka kommer nå i en nyere og mer allsidig pro-versjon. Røykeovnen er enkel og raskt klar til bruk, slik at du kan røyke maten ved hjelp av trepellets eller bruke den som en vanlig grill.

Mustang Elektrisk røykovn, rustfritt stål / sort

Med den stilige elektriske røykovnen Electronic fra Mustang har det aldri vært lettere å gi en god røykaroma til grønnsaker, fisk, kjøtt og andre råvarer. Røykovnen leveres med fire stålrister samt en praktisk fettoppsamlingsplate til bunnen.

RØYK OG DAMPGRILL

Weber Smokey Mountain Cooker

Ta steget inn i en spennende, ny verden av smaksopplevelser med Webers minste modell av Smokey Mountain Cooker™. Den kompakte og praktiske røyk- og dampgrillen gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang med røyking – og er du erfaren vil du sette pris på muligheten til å ta med grillen på utflukter. 

Røyken er tilgjengelig i tre forskjellige størrelser:

  • 37 cm - 2 x 37 cm grillareal, 80 cm høy, 11 kg tung.
  • 47 cm - 2 x 47 cm grillareal, 104 cm høy, 18 kg tung.
  • 57 cm - 2 x 57 cm grillareal, 123 cm høy, 24 kg tung.

TIL PRODUKTEN

RØYKBOKS TIL GASSGRILL

Med en røykboks kan du røyke i gassgrillen din! Du bruker den ved først å fylle den med røykflis, og
deretter legge den enten på grillristen eller på grillens varmefordelingsplater. Når boksen varmes opp,
dannes det raskt røyk, noe som gir maten en utsøkt røyksmak. Du kan eksperimentere med smakene
ved å bruke forskjellige typer røykflis, for å finne din egen perfekte røyksmaken.

RØYKESPON OG RØYKFLIS

Røykespon eller røykflis er mindre trebiter som grovhakkes. Flisen brukes normalt til korttidstilberedning
og kan brukes direkte på de brennende brikettene, legges direkte på grillristen eller legges i en røykboks.
Til 10-20 minutters røyking er det nok med et par håndfuller røykflis. 

Mild røyksmak - Mustang Røkeflis Epletre

Røykflis fra Mustang gir maten en lekker, men mild røyksmak, samtidig som den har en hint av fruktighet og sødme. Røykflisen egner seg utmerket til svinekjøtt, fisk og fjærfe.

Vanlig røyksmak - Mustang Pro Røykflis Ortre

Gi maten din en lekker røyksmak ved hjelp av røyksponen fra Mustang. Innholdet består av finfordelt, jevn og barket orspon, perfekt til kaldrøkt fisk eller kjøtt.

For en sterk røyksmak - Mustang Pro Røykflis Eik

Med denne herlige røyksponen fra Mustang tilfører du smidig en røykfylt, mild smak til maten. Eikesponen egner seg utmerket til alle typer røyking og grilling, og dette produktet er spesielt utviklet for bruk med en kaldgenerator.

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker