Kamadogriller

Det som er typisk for en kamadogrill eller røyker er at de er laget av et keramisk eller stenlignende materiale, noe som gir grillen optimal isolering og effektivitet. Evnen til å både kunne holde svært høye og svært lave temperaturer gjør at en kamadogrill/røyker er perfekt å grille eller røyke i.

Kamadogrilling har vært praktisert i tusentalls år og kommer opprinnelig fra Japan. Ordet kamado har på japansk samme betydning som en ovn. Fra begynnelsen av var det en måte å lage mat på ved hjelp av en stenbebyggelse og et ildsted. Nå er disse teknikkene tatt vare på og utviklet til de grillene som vi på Bakeren og Kokken har i sortimentet i dag.

Denne type grill kan brukes til mye, da den har tilbehør som gjør det enkelt å grille indirekte men også direkte for å få den herlige grillsmaken. Man kan lage alt fra saftige kjøttstykker til delikate brød. Et av de mest populære varemerkene innen Kamadogrilling er Big Green Egg men det finnes også andre modeller som er alle tiders.

Kamadogriller