Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

HVORFOR SKAL DU VELGE BIG GREEN EGG

 

Nyt utendørs matlaging på sitt beste! Big Green Egg er allsidig og kan brukes som "vanlig" grill, steinovn og BBQ-grill. Dette åpner for mange forskjellige tilberedningsmuligheter som slow cooking, røyking, damping, koking, steking, baking og selvfølgelig - grilling!

Å kalle den fenomenalt slitesterk er ingen overdrivelse. Den keramiske teknologien er delvis utviklet av NASA og leveres med livstidsgaranti. Produksjonen er ISO-sertifisert og følger de strengeste kvalitetsstandarder. Dette er en grill som kan gå i arv fra generasjon til generasjon.

Takket være keramikken i EGGet reflekteres varmen og skaper en svært gunstig luftstrøm - resultatet er jevnt tilberedte og ekstra møre retter og ingredienser. En annen fordel med Big Green Egg kamadogrill er at den er svært isolerende. Den påvirkes ikke av værforholdene - selv ikke ved minusgrader. Du kan enkelt regulere og opprettholde den temperaturen du ønsker, fra 70 til 350°C.

Med Kamadogrillen er du klar året rundt, uansett vær og vind. Big Green Egg er en investering for livet.

6 fordeler med Big Green Egg

  • Leveres med livstidsgaranti
  • Allsidig: grille, røyke, dampe, koke, steke og bake
  • Blir ikke varm på utsiden - ingen vil brenne seg!
  • Isolasjonsteknologi - du bestemmer temperaturen mellom 70 og 350°C
  • Økonomisk - kull varer lenger
  • Enkel rengjøring - takket være kamadogrillens struktur genereres det mindre aske

Favoritter fra Big Green Egg

komme i gang med egget ditt

Det er enkelt å montere og bruke Big Green Egg. Her er noen enkle trinn-for-trinn-
guider som forteller hvordan du kommer i gang og får mest mulig ut av kamadogrillen din.

Bruk ditt EGG for første gang

Her er noen tips og triks som hjelper deg med å komme i gang med din Big Green Egg kamadogrill. Hvis du har spørsmål må du gjerne kontakte oss så vi kan hjelpe deg!

Montering for optimal tilberedning

Videoen viser deg hvordan du monterer det ulike Big Green Egg-tilbehøret for å tilberede retter og ingredienser på best mulig måte. En Kamadogrill er en fantastisk grill og stekeovn, og du kan variere tilberedningsmetodene etter eget ønske - grilling, steking, slow cooking, røyking, damping, koking og baking.

Holdbar konstruksjon

Laget av høykvalitets keramikk, er Big Green Egg bygget for å vare og tåle ekstrem varme og temperaturvariasjoner. Den godt isolerte designen gjør at du kan bruke den året rundt, noe som gjør den til en pålitelig og holdbar investering for langsiktig glede av matlaging og grilling.

Presis temperaturkontroll

Med Big Green Egg får du full kontroll over temperaturen takket være justerbar luftstrøm og de termiske egenskapene til keramikken. Dette betyr at du kan lage mat med presisjon og oppnå perfekte resultater hver gang. Enten det er langsom røyking ved lav temperatur eller rask grilling ved høy varme, kan du tilpasse innstillingene for å møte dine behov.

GRILLING MED DIREKTE OG INDIREKTE VARME

Utrolig allsidighet

Big Green Egg-grillen er en mester i å gi enestående smak til en bred variasjon av matretter. Den kan grille, røyke, bake, steke og til og med bruke den som en ovn. Enten du er ute etter saftige kjøttstykker, sprø grønnsaker, gode pizzaer eller delikate desserter, vil Big Green Egg levere fantastiske resultater hver gang.

Eksepsjonell smak og saftighet

Big Green Egg-grillen bevarer og låser fuktigheten inne i maten, noe som gir en utrolig saftig og smakfull opplevelse. Den keramiske konstruksjonen og den effektive luftstrømmen skaper et optimalt miljø for å bevare smakene og saftigheten i rettene dine. Resultatet er enestående smaksopplevelser som får smaksløkene dine til å juble.

Jonas ”Steakhouse burger”

I motsetning til en tynn og knasende smashburger handler en klassisk steakhouse-burger, som du får
på steder som Minetta Tavern og Peter Luger i New York, nesten utelukkende om kjøttet. Det skal være
tykt, det skal være "fall-off-the-bone" og det skal selvfølgelig være kullgrillet. For å få det beste resultatet
kan du enten be slakteren din om å grovhakke entrecôte med like mye høyrygg eller gjøre det selv. Og
selvfølgelig bruker du Big Green Egg convEGGtor basket.


Jonas ”Steakhouse burger”

Ingredienser (per burger)

  • ca 80-90 gram vedhengt entrecote, grovmalt
  • ca 80-90 gram høyrygg, grovmalt
  • ca 1 dl karamellisert løk, se nedenfor
  • ca 3 ss brunet smør
  • 2 skiver amerikansk hamburgerost
  • 1 hamburgerbrød, gjerne Martin's eller et annen potato bun
  • salt og nykvernet svart pepper

Karamellisert løk

  • 3 gul løk, finskåret
  • 2 sjalottløk, finskåret
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss rødvinseddik
  • 4 hvitløksfedd, finskivet
  • 2 ss vann
  • salt og nykvernet svart pepper

Slik gjør du

  1. Begynn med å forberede den karamelliserte løken. Stek løk og sjalottløk i olje i en panne eller kasserolle på middels varme til løken begynner å bli myk. Senk varmen og tilsett hvitløk, vann, eddik og litt salt. La det karamellisere på svak varme i ca. 50 minutter. Rør av og til. Når løken er myk, brun og kremet, setter du den til side og lar den avkjøles. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer rødvinseddik. 
  2. Før du begynner å grille, kan du også tilberede det brunede smøret ved å smelte og la det få farge på middels varme - ta smøret av varmen rett etter at det har sluttet å frese - og forbered kjøttdeigen. Hvis du kverner selv, bør du veksle mellom godt avkjølte biter av hengende mørnet entrecôte og høyrygg, og kverne så grovt som mulig.
  3. Gjør Big Green Egg klar til grilling på direkte varme. Plasser din convEGGtor basket opp ned, slik at grillristen ligger nær de glødende kullene. Legg Half moon convEGGtor ovenpå, det er der du skal varme brødet og løken. Når det er tid for å grille, finner du frem alt du trenger. Form kjøttdeigen til en burgerbiff som er omtrent en centimeter større enn brødet. I motsetning til en smashburger vil du ha en stor, tykk puck med høye kanter. Grill direkte over kullene i ca. 5-6 minutter eller til kjøttet har en fin overflate og er et sted mellom medium og gjennomstekt. Snu av og til.  Tilsett rikelig med salt og pepper.
  4. Varm samtidig brødet på Half moon convEGGtor. Legg rikelig med løk på pucken, hell over brunet smør og forsegle med to skiver hamburgerost. Lukk lokket på Big Green Egg til osten er smeltet, legg kjøttet på brødet og vel bekomme.

RØYKING

Big Green Egg egner seg perfekt til røyking av mat og forskjellige gode råvarer.

 

For det best resultatet, anbefaler vi å bruke en convEGGtor når du røyker. På den måten beskyttes retten mot varmen fra det glødende grillkullet. Med convEGGtor kan du opprettholde en ønsket lav temperatur, noe som er viktig for røyking, og holde den stabil over lang tid med rEGGulator som er plassert øverst og luftventilen som er plassert nederst på EGGet. Skal du røyke med en røykeplanke? Da trenger du ikke å bruke convEGGtor.

Sånn gjør du:

  1. Skal du røyke med en røykeplanke? Bløtlegg den på forhånd i omtrent en time. Wood chunks trenges ikke å bløtlegges. Treflis, wood chips, kan du bløtlegge, men det er ikke nødvendig.
  2. Fyll Big Green Egg med grillkull og tenn. Obs! Bruk ikke tennvæske, men en grillstarter eller tennkubber.
  3. Juster temperaturen til mellom 100 og 150 °C. Varmrøyking gjøres vanligvis ved lavere temperaturer, mellom 60 og 110 °C. Men husk at temperaturen i EGGet vil synke omtrent 40 °C når convEGGtor er plassert.
  4. Strø Wood Chips over grillkullet eller legg Wood Chunks mellom det glødende grillkullet. Plasser convEGGtor med føttene opp i EGGet og legg en grillrist oppå.
  5. Legg ingrediensen eller retten du ønsker å røyke på risten og lukk lokket. Temperaturen vil nå synke litt. Vent til du ser hvilken temperatur den stabiliserer seg på, og juster om nødvendig.
  6. Maten eller råvaren er ferdigrøkt avhengig av tykkelse og tilberedningstid. Det finnes mange gode tabeller med røyketider for forskjellige råvarer på nettet som du kan søke opp. Men det handler også mye om å eksperimentere - noen foretrekker en mer intens røyksmak, mens andre liker det mildere.

BAKING

Med Big Green Egg kan du lage fantastiske bakverk utendørs. Det er den jevne, stabile varmen, og den gode temperaturkontrollen som gjør det mulig å lage herlige pizzaer med sprø bunn og saftig brød med luftig kjerne.

Rask guide: Bak brød på Big Green Egg:

  1. Forbered grillen: Plasser ConvEGGtor for indirekte varme og forvarm grillen til ønsket temperatur i henhold til din valgte brødoppskrift.
  2. Forbered brøddeigen: Bland ingrediensene til brødet og form deigen som det står i oppskriftens instruksjoner. La deigen heve i henhold til instruksjonene.
  3. Bak brødet: Plasser brødet på en pizzastein eller i en bakeform, og plasser den deretter på grillristen. Lukk lokket og bak brødet etter oppskriftens instruksjoner til det er gyllenbrunt.

Husk å overvåke og justere tider og temperaturer basert på din oppskrift og Big Green Egg-modell.

For å bake pizza på din Big Green Egg, gjør følgende:

  1. Forbered grillen: Plasser ConvEGGtor for indirekte varme og forvarm grillen til høy temperatur (ca. 300-350 °C). Plasser en pizzastein på grillristen for å skape en jevn og varm overflate.
  2. Forbered pizzadeigen: Kjevle ut deigen på en lett melet overflate. Tilsett ønsket fyll og forsiktig flytt pizzaen til en pizzaspade eller på et bakepapir, for å gjøre det enklere å plassere den på den varme pizzasteinen.
  3. Grill pizzaen: Åpne grilllokket og skyv pizzaen inn på pizzasteinen. Grill i omtrent 5-7 minutter - da vil bunnen være perfekt og osten boblende og gylden.

GRILLTILBEHØRET SOM FORENKLER MATLAGINGEN MED BIG GREEN EGG

ConvEGGtor Large

ConvEGGtor plasseres enkelt i grillen for å skape indirekte varme og muliggjøre langsom grilling, røyking og baking. Den gir jevn temperaturkontroll og reduserer flare-ups. ConvEGGtor er et uunnværlig tilbehør for perfekte resultater og allsidig matlaging på Big Green Egg.

Trekull 9 kg

For best smak og for å opprettholde ønsket temperatur, er det viktig å bruke kvalitetskull når du griller. Kullet fra Big Green Egg er økologisk, av høy kvalitet og er en optimal blanding av utvalgt hardtre: hickory og eik. Posens vekt er 9 kilo, og kullbitene er store, noe som gir lengre brennetid og mindre aske.

Fire Bowl kullbeholder

Med en Fire Bowl fra Big Green Egg er det enkelt å tømme din kamado for kull og aske etter bruk. Fire Bowl er en kullbeholder laget av rustfritt stål som kan løftes opp med praktiske håndtak og ristes fri for aske og deretter enkelt tømmes for kull.

Rund grillrist i støpejern

Den runde grillristen i støpejern er designet for rask oppvarming. Risten gir karakteristiske grillmerker på maten og varmes opp til svært høye temperaturer på null komma niks. Grill grønnsaker, biffer eller laks og nyt både smak og utseende etter å ha grillet med risten - for ekstra iøynefallende presentasjon. Big Green Eggs grillrist er tilpasset størrelsen på grillen du har, og du finner alle størrelser i sortimentet.

Vendbar grillplate

Et virkelig smart grilltilbehør! Grillplatens design, halvmåneformet og vendbar, gjør at den kan kombineres med andre tilbehør. Du kan bruke den sammen med pizzasteinen i samme form, eller som en ekstra grillplate slik at du kan lage mat på en jevn og en rillet side samtidig. Den rillete siden av grillplaten passer perfekt til kjøtt og gir maten en herlig overflate samtidig som fettet renner av. Den jevne siden er flott for grønnsaker eller når du vil steke egg på grillen.

OM BIG GREEN EGG

Om Big Green Egg

Big Green Egg er et selskap med en opprinnelig idé som kan spores nærmere 3000 år tilbake i tid. Idéen stammer fra Øst-asia der en stor del av maten ble lagd på runde vedfyrte leire ovner, som senere spredte seg til Japan og fikk navnet “kamado” som betyr “ovn” på japansk. Fra Japan ble kamadon tatt med til USA av stasjonerte amerikanere som tok den med hjem som souvernir på grunn av den fantastiske mat opplevelsen som kamadon tilbydde. Siden 1974 da Big Green Egg åpnet sine dører i USA har de jobbet med å perfeksjonere denne gamle teknikken for å oppnå maksimalt resultat til matlaging og opplevelse. Dette har gjort at de eksempelvis bruker en spesial keramikk som er utviklet av NASA.

Keramikk utviklet av NASA

Keramikken reflekterer varmen i EGGet og da skapes det en luftsirkulasjon som gjør maten ekstra mør. Big Green Eggs keramikk er delvis utviklet av NASA og produksjonsprosessen skjer i Nord Amerika etter veldig strenge kvalitetskrav. Derfor er det også veldig høy kvalitet. Den har ekstremt isolerende egenskaper og klarer av ekstreme temperaturer og temperaturendringer. Den kan varmes opp ihvertfall 100 000 ganger uten at det forverrer kvaliteten, som gjør at din EGG trolig kommer til å holde hele ditt liv! Den gode luftsirkulasjonen har enda en fordel: ettersom den varme luften blir i EGGet, er EGGet økonomisk å bruke. Grillkullene holder lenger og genererer mindre aske. EGGet er ikke bare holdbart; det består også av holdbart material.

Livsgaranti

Big Green Egg tilbyr en begrenset livslang garanti på materialet og konstruksjonen av EGGets keramiske deler. På andre deler tilbyr de en begrenset garanti. For å kunne bruke garantien kreves det at du registrerer ditt EGG https://www.biggreenegg.eu/no/instruksjoner-og-service/registrer gjerne så snart som mulig etter kjøpet. Et tips er å spare på kvitteringen da det kan være at den trengs framover (gjelder også for tilbehør, men disse trenger du ikke å registrere). 

Med et Big Green Egg er det bare fantasien som setter grenser. Du kan utover at du kan grille også dampe, steke, røke og woke din mat. Grillen er også perfekt for slow cooking, som kommer til nytte når du vil lage for eksempel skalldyr, fisk eller større kjøttbiter. Den går også å forvandle til en ovn gjennom den keramiske convEGGtor.

biggreenegg-logo.png

Big Green Egg - en fantastisk grilloplevelse

Big Green Egg produserer unike kullgriller i flere størrelser. I ikke ukjent amerikansk stil; store størrelser. Kullgrillene som Big Green Egg produserer, kommer dog ikke opprinnelig fra USA, men fra Japan og Kina der man har brukt de såkalte Kamadogrillene i nesten 3000 år.

På 70-tallet startet Big Green Egg med produksjon av kamadogriller i USA, og suksessen ble enorm. Det helt unike, grønne designet, gjorde at folk raskt fikk øynene opp for Big Green Egg-grillene, og den uslåelige kvaliteten gjorde at folk trykket den nære sine hjerter. Det er først nå i det siste som Big Green Egg også har gjort entre i våre norske hager, men interessen for de spesielle grillene fortsetter å vokse. Hos Bakeren og Kokken finner du et stort sortiment med griller fra Big Green Egg, online - til hyggelige priser og med smidige leveringer.  

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker