Bagaren och Kocken AB

 

Big Green Egg

Ideen til Big Green Egg startet i Øst- Asia. Inspirert av kokekar av leire som ble brukt for 3000 år siden i Kina, utviklet japanerne forgjengeren Kamado (ovn, komfyr på japansk).

Århundrer senere, etter andre verdenskrig, oppdaget amerikanerne Kamado-grillen i Japan og tok ideen med seg hjem til USA. Det var på den tiden BBQ-feberen herjet i USA og hamburgeren ble lansert.

I 1974 ble den aller første Big Green Egg lansert på markedet. Leiren som da ble benyttet har nå blitt erstattet av romteknologi. NASA-utviklet keramikk som er langt mer holdbar ved eksponering av høye temperaturer og i ekstreme værforhold.

Foodies og kokker oppdaget straks dette unike "apparatet", og det internasjonale markedet for Big Green Egg har etter dette bare blitt større og større. Vi er svært stolte av å kunne introdusere Big Green Egg for Norge, og vi håper på mange historier og kommentarer fra dere!

Big Green Egg