Gratis hjemlevering Gratis hjemlevering
Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Grill

 

Hvilken grill er best? Gassgrill, elgrill eller kullgrill? Valget er ikke enkelt og vi kan ikke velge for deg.  
Det vi derimot har gjort er å samle riktig bra gassgriller, kullgriller, elgriller og et stort utvalg av de aller beste grilltilbehørene på et sted. 
 
Uansett hvilken type grill du er på jakt etter eller om du bare er ute etter å gi ditt nåværende grillutstyr et ansiktsløft så kan du gjøre det hos oss.
 

HVILKEN GRILL SKAL JEG VELGE?

Kolgrill

En udødelig klassiker som nesten alle har prøvd å grille på. Skikkelige kullfantaster sier ofte at dette er den eneste riktige måten å grille på og få ekte grillsmak, men om sannheten skal frem er det nok ikke i smaken forskjellen sitter, men selvfølgelig er det andre fordeler og ulemper.  En kullgrill er ofte mindre og lettere, laget av slitesterk emalje og meget motstandskraftig mot vær og vind. Kjøp et trekk og du kan uten problem ha din grill ute hele året. 
 
Det finnes mange tips, triks og gode råd for å få den beste grillgøden når du griller. Med en større kullgrill har du mulighet til å styre varmen bedre fordi du kan plassere kullet smart. La en side være uten kull så kjøttet kan få hvile i lavere temperatur uten å bli brent. En større kullgrill gjør det også mulig å flytte kullristen opp og ned for å kunne regulere og ha full sjekk på grilltemperaturen.

Gassgrill

En hverdagshelt som imponerer med jevn grilltemp og overflate. Hvis du er en hverdagsgriller er en gassgrill et meget bra valg da du kun med et knapptrykk får opp varmen.  Den største forskjellen mellom kull og gass vil vi si er at du får en mye jevnere varme som kan kontrolleres med fingertuppfølelse via en varmeregulator.  
 
Gassgriller kommer med mange ulike typer av brennere og antall avhengig av varemerke og størrelse. Men en god regel er at jo flere brennere din gassgrill har jo enklere blir det å lykkes med flere varmesoner. Større gassgriller har også sidebrennere som gjør at du virkelig kan flytte ut hele kjøkkenet! Kok poteter på sidebrenneren, grill kjøtt og grønnsaker på risten – perfekt under sommeren! 

Kamadogrill

En keramisk grill med førsteklasses isolering og effektivitet. Bruker å bli sett på som grillenes grill med sin allsidighet. Det høres kanskje litt dumt ut, men vi tror virkelig at du vil oppleve en ny smaksopplevelse med en kamadogrill. En keramisk grill gjør at råvarene faktisk beholder sin saftighet på en helt annen måte sammenlignet med en tradisjonell kull- eller gassgrill. En kamadogrill er perfekt til langsom matlaging, for eksempel pulled pork, brød eller røkt fisk.
 
En fantastisk egenskap er at den nesten er helt selvrengjørende takket være keramikken. Hvis du likevel vil rengjøre grillen varmer du den opp uten mat og lar den stå i cirka 30 minutter. Matrestene vil da forbrennes og innsiden blir så god som ny.  Når grillen er avkjølt kan du finpusse varmedeflektoren og risten, helst uten vann og rengjøringsmiddel. Du kan stole på at grillen gjør jobben!

LILLE GRILLSKOLEN

Kaldrøking

Det som skal grilles skal befinne seg litt lengre fra varmen og temperaturen skal i det hele tatt være ganske lun. Fra 15°C til 30°C er optimalt for kaldrøking som konserverer maten effektivt. I motsetning til varmrøking skal maten røykes lengre ved kaldrøking. Om sommeren kan det være en liten utfordring å kaldrøyke på grunn av lufttemperaturen. Det enkleste må være å bruke en røykboks, bløtlegge røykespon og så brenne den raskt med en brenner.

Varmrøking

Varmrøking er en metode som først og fremst brukes ved en ekte BBQ. Varmrøking skal tilberede maten direkte og trenger derfor en varmekilde i kombinasjon med røyken. Det kan være en grill, bål eller en spesifikk smoker.

El-drevet røyk

Å bruke en el-drevet røyk er effektivt og enkelt. Muurikka har to ulike el-røyker som i prinsippet gjør det umulig å mislykkes med varmrøkingen.

Kull eller gass

I en kullgrill er det nok å legge røykespon på kullet for å få en herlig røyksmak. I en gassgrill kan man bruke aluminiumsfolie eller en røykboks der man legger røykespon.

10 GRILLTIPS!

Øvelse gjør mester – Den beste måten å lære seg å grille, er å grille. Prøv deg frem og lær av dine feil.

Tålmodighet – Vent alltid til grillen er ordentlig varm før du legger på det du vil grille. Det tar ca. 30 minutter for briketter og 20 minutter for kull å oppnå perfekt temperatur.

Romtemperatur – La kjøttet hvile både før og etter grilling. Smakene kommer bedre frem om kjøttet når romtemperatur før man legger det på grillen og om det får hvile litt etter grillingen.

Olje – Grillristen skal være ren og ordentlig varm så maten ikke setter seg fast. Smør gjerne grillen med nøytral matolje.

Dryppsikre – Skrap av marinaden før du legger maten på grillen, så det ikke drypper ned i ilden og tar fyr.

Grilltid etter råvare – Ikke legg for mye på grillen samtidig, da du risikerer at noe blir kaldt før man skal spise om man f.eks. griller squash, pøse og kjøtt samtidig.

Riktig plassering – Tynne kjøttbiter grilles raskere på den varmeste delen av grillen, større biter krever mindre varme og lengre tid for å bli ordentlig gode.

Termometer – Kjøp en god grilltermometer, gjerne en digital så du unngår å gjette om kjøttet er ferdig.

Tilbehør – Sats på godt, kaldt tilbehør som tzatziki eller salsa. En urteolje som man enkelt mikser i en blender eller med en stavmikser smaker fantastisk!

Rengjøring – Rengjør grillristen når den fortsatt er varm med en stålbørste.

OPPSKRIFT

Uer/kongefisk med avokadosalsa

Fisk på grillen er så fantastisk røykfylt med en fin middelhavsfølelse.
Her sammen med en frisk avokadosalsa med tomat og koriander.

Du trenger:

2 porsjoner

  • 2 hele uer à ca. 350 g
  • 1 lime
  • 2 måleskjeer vegetabilsk olje
  • Salt og pepper
  • Avokadosalsa
  • 2 avokado
  • 2 tomater
  • ½ rødløk
  • 2 vårløk
  • ½ chili
  • 1-2 måleskjeer sitronsaft
  • 1 liten neve ferske korianderblader
  • Vegetabilsk olje

Sånn gjør du:

I kjøkkenet

  1. Skrap vekk skinnet med en kniv og skyll fiskene i kaldt vann.
  2. Pensle med olje, og salt og pepre både inni og utenpå. Legg skivet lime i magen. Legg fisken på grillristen og lukk med ett klikk.
  3. Avokadosalsa: Skjær avokado og tomater i terninger. Hakk rødløk fint, kutt vårløk og chili i fine strimler og grovhakk korianderbladene. Vend alt sammen til en salsa. Smak til med limesaft, litt olje, salt og pepper og server til fisken.

Ved grillen

  1. Fyll halve skorsteinstarteren med Weber-etiketter og rydd grillen for grilling over høy varme, ca. 240-250 grader. Legg grillristen på grillen og grill fisken i ca. 15 minutter per side til de har en kjernetemperatur på 60 grader.
  2. Du kan sjekke om fisken er ferdig ved å løfte opp litt av kjøttet på den tykkeste delen av fisken for å se om bena er hvite. Er de det, så er fisken ferdig.

Entrecôte med tartarsaurs og grillet brød

En enkel rett på luksuriøse råvarer!

Du trenger:

4 porsjoner

  • 600 g entrecôte
  • Havsalt og svart pepper
  • 8 måleskjeer tartarsaus
  • 4 skiver levainbrød eller annet surdeigsbrød
  • 2 timiankvister
  • Persille, hakket

Sånn gjør du:

  1. Salt og pepre entrecôten i god tid så smakene trenger inn i kjøttet.
  2. Stikk et digitalt steketermometer i en av skivene, legg dem på grillristen og grill direkte. Vend ofte, da kjøttet slipper ut mye fett som fort begynner å brenne om man ikke er aktiv nok.
  3. Løft kjøttet fra grillristen når det har en kjernetemperatur på 50°C og la det hvile innpakket i folie på et skjærebrett.
  4. Grill brødet på begge sider og smør ut 2 måleskjeer tartarsaus på hver skive. Skjær kjøttet og legg det oppå. Topp med timian, persille og havsalt. Server med en grønn salat.

Pizza med geitost

Bak pizza med Big Green Egg? Det er enklere enn du tror.
Og resultatet er minst like bra som når den bakes i en autentisk steinovn.

Du trenger:

4 porsjoner

Pizzadeig

  • 150 g lunket vann
  • 3,5 g tørrgjær
  • 250 g mel + ekstra for å drysse
  • ¼ teskje salt
  • ½ måleskje olivenolje

Topping og salt

  • 100 g geitost
  • 2 små squash
  • 4 små hjertesalathoder
  • 3-4 måleskjeer olivenolje
  • 1 sitron
  • 8 kvister timian
  • 2 måleskjeer honning
  • 2 måleskjeer yoghurt
  • 50 g røykte mandler

Sånn gjør du:

  1. Hell halvparten av vannet i en skål og løs opp gjæren og sukkeret i vannet. Bland mel med salt, olivenolje og resten av vannet i en skål. Tilsett den oppløste gjærblandingen og kna i til en smidig og elastisk deig. Dekk over med plastfolie og la heve på et varmt sted i ca. 30 minutter. Ta frem geitosten fra kjøleskapet så den blir romtemperert.
  2. Tenn grillkullet og varm til ca. 200°C. Skjært bort omtrent en tredjedel av squashens smale ende (den skal brukes som pizzatopping). Del resten av squashen på langs i fire biter. Del salathodene og drypp litt olivenolje over dem og squashbitene. Del sitronen.
  3. Legg squashbitene og en halv sitron på grillristen. Lukk lokket og grill squashen i ca. 8 minutter. Vend squash og sitron hvert andre minutt. Legg de delte salathodene på grillristen etter ca. 6 minutter og grill ca. 1 minutt på hver side. Lukk lokket på grillen etter hvert steg.
  4. Ta opp grønnsakene og sitronbåtene fra grillristen. Legg grønnsakene i en skål og spar sitronbåtene til senere. Løft grillristen og plasser convEGGtor under risten og legg pizzasteinen oppå. Lukk lokket på grillen og øk temperaturen til 300°C.
  5. Kna pizzadeigen igjen og del i fire like store biter. Dryss arbeidsbenken med mel og kjevle ut de fire deigbitene til fire tynne pizzaer. Smuldre geitosten til en myk masse og strø utover pizzaene. Kutt omtrent 10 skiver av den lagrede squashen til hver pizza. Riv bladene fra timiankvistene, strø over pizzaene og strø en halv spiseskje honning over hver pizza. Krydre med ferskkvernet pepper.
  6. Legg den første pizzaen på pizzasteinen. Lukk lokket på grillen og bak pizzaen i 5-6 minutter til kanten er gyldenbrun. Press saften fra den grillede sitronen over den grillede squashen og salathodene. Dryss over olivenolje og krydder sjenerøst med salt og pepper. Bland salaten, strø over yoghurt og de røkte mandlene.
  7. Ta opp den første pizzaen fra bakesteinen og legg neste pizza på steinen. Skjær pizzaen i biter. Server den første pizzaen med salaten og den andre sitronbåten for dem som vil presse ekstra sitronsaft over pizzaen eller salaten. Bak så resten av pizzaene, så det hele tiden er varme pizzaer på bordet.
Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Les alle dine fordeler
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40