Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Japanske kniver fra varemerket Global er kjøkkenkniver av veldig høy kvalitet. De har et velfortjent bra rykte og du har sikkert hørt om dem før. Bakeren og Kokken er en anbefalt Global forhandler og hos oss finner du flere ulike Global knivsett. Vi har dessuten flere av Globals kjøkkenutstyr som knivsliper, knivblokk og skjærebrett i sortimentet. Vi er helt sikre på at du kommer til å finne en Global kniv som passer deg - om ikke, hør av deg til oss!

GLOBAL - CLASSIC, NI & SAI

Global Classic

G-2 kokkekniven ser likedan ut i dag som da den ble lansert for over 30 år siden, noe som er et bevis på at det er et godt design. Kniven er laget av ett lag Cromova 18-stål. Kniven ble først populær blant profesjonelle kokker, og deretter fulgte hjemmekokkene etter. I dag er Global et svært populært knivmerke, både i Sverige og i resten av verden.

I sortimentet finnes det en kniv for enhver anledning på kjøkkenet, fra kjøttklyvere til fleksible filetkniver, grønnsakshakkere og små urtekniver. For å gi knivene en perfekt balanse i hånden er håndtakene fylt med havsand.

GLOBAL CLASSIC

Global NI

Den nye generasjonen Global-kniver! Knivene er laget av ett lag Cromova 18-stål (som den klassiske Global-kniven), men er litt tykkere. De er ekstremt skarpe og håndslipes av en mestersliper.

Håndtaket er litt større enn på de klassiske Global-knivene, men har en mer avsmalnende form som gir et perfekt ergonomisk grep. De velkjente "Global-prikkene" kjennetegnes her av et lyst og elegant design. For å gi NI-knivene en perfekt balanse i hånden er håndtakene fylt med havsand.

GLOBAL NI

Global SAI

En iøynefallende kniv i tre stål med en unik, hamret finish!

Global SAI er en kniv i tre stål med et hardt herdet stål i eggen og et mykere stål rundt det harde stålet, noe som gir en kniv med fantastiske egenskaper. Håndtaket er ergonomisk og behagelig å holde i. De karakteristiske "Global dots" er selvfølgelig fortsatt der, om enn i en litt mer diskret design. For å gi Sai-knivene en perfekt balanse i hånden er håndtakene fylt med havsand.

Psst! Hver Global Sai-kniv er nummerert, og ved å registrere din Global Sai-kniv får du en første gratis ettersliping.

GLOBAL SAI

Proffen tipser: Hvilke kjøkkenkniver eller knivsett fra Global skal du utruste kjøkkenet med?

For å være helt sikker på at du kan møte alle behov som kan oppstå under matlagingen, vil vi tipse om noen kniver som du bør utruste kjøkkenet ditt med. De tre aller viktigste er: en klassisk kokkekniv (Global G-2), en fleksibel allroundkniv samt en skikkelig brødkniv som Global G-9 (funker også perfekt til å skjære frukt med ettersom de har mykt skall).

Overkursing: eller - to ytterligere kniver som hjelper deg å ta deg ut “knivige situasjoner” på kjøkkenet er: mindre grønnsakskniv (funker til det meste) samt en klassisk filékniv.

Ta hånd om dine kniver

Den svenske mesterkokken Edin Dzemat lærer deg hvordan du best tar hånd om dine japanske Global kniver:

Steg en: Test kniven! Med en tomat tester du enkelt om din kniv er slø. Er det vanskelig å skjære? Da er det på tide å fikse den!

Steg to: Trenger du å skarpe eller slipe kniven?

Slipestav - Akkurat som navnet sier skarper du en kniv med en slipestav. Ha knivens skaft i den ene hånden og hold tommelen på knivryggen. I andre hånden har du slipestaven, hold den foran brystet og vinkle den bort fra deg. Med et fast grep fører du høyresiden av knivbladet langs staven, bort fra deg. Bytt vekselvis mellom høyre og venstresiden og skarp dem mot staven, til de er så skarpe som du ønsker. For veiledning kan du også ta en titt på youtube for å se hvordan du får til “den riktige teknikken”. Det er ikke vanskelig, men kan gjøre det litt lettere første gangen og kanskje også andre gangen.

Minosharp - Åpne luken og hell vann på hjulene også legger du på lokket. Avhengig av hvor slø kniven er, velger du hjul. Om kniven bare er litt sløv - start med det fineste hjulet og dra kniven fram og tilbake 6-7 ganger. Innimellom er kniven i behov av en mer grundig skarping og da velger istedet det groveste hjulet. Samme metode som tidligere, dra kniven fram og tilbake 6-7 ganger. Jobb deg gjennom resten av de to hjulene som er igjen og gjenta prosessen ført mot det midterste også mot det fineste hjulet.

Slipesten - Når kniven er skikkelig sløv trenger den å slipes. Forskjellen er at hele bladet slipes i stedet for når du skarper til bare selve kanten på knivbladet. Enten leverer du kjøkkenkniven inn til profesjonelle eller så bruker du en slipesten.

Start med å bløtlegge slipestenen ordentlig gjennom å la den dra til seg vann i et vannbad noen timer. For å få inn rett vinkel når du sliper, kan du få hjelp av en så kallet slipearmatur - en støtte som du fester på knivens rygg. For kniver fra Global vil du ha et som gir en 15 graders vinkel. slipearmaturen fester festes på midten av knivryggen, legg kniven og slipearmaturen mot slipestenen, hold i armaturen og før kniven fram og tilbake mot slipestenen. Når kniven er slipt kan du også dra knivkanten mot et brettet kjøkkenhåndkle for å bli kvitt eventuelle rester som har oppstått under slipingen.Nå har du en skarp kniv som kjennes som ny igjen!

GLOBAL AMBASSADØR - SEBASTIAN GIBRAND

Sebastian Gibrand er ikke bare kokk, men også en mester i kulinariske konkurranser. Den prestisjetunge seieren i Battle of the Chefs i 2019 er bare én av hans mange prestasjoner. Gibrand har også vunnet flere internasjonale kokkekonkurranser.

I løpet av karrieren har han også spilt en ledende rolle i svensk gastronomi. Han har ledet det svenske kokkelandslaget, stått i spissen for den ærefulle Nobelmiddagen og stolt representert Sverige i den prestisjetunge Bocuse d'Or-konkurransen, både i 2019 og 2021.

global-logo.png

Global - Japansk designede kniver i top kvalitet

Alle Globalkniver er laget av det harde og rustfrie stålet Cromova 18. Globals design har vært den samme helt siden begynnelsen av produksjonen på midten av 80-tallet. Globalknivene er verdenskjente, og det er ikke så rart...

Knivene beholder sin skarphet, er estetisk tiltalende, slitesterke, behendige og arbeidsbesparende - og det finnes en kniv til kjøkkenets forskjellige arbeidsoppgaver. Det er sånt man setter pris på når man elsker å lage mat. Matlagingen blir rett og slett morsommere om man har fungerende redskap. Med de rette knivene kan du utrette gastronomiske mirakler, og etter vår mening kan man ikke få et bedre rykte. 

Bakeren og Kokken er spesielt utvalgt av Global som en anbefalt forhandler. Dette innebærer at vi alltid har samtlige Globalkniver i lager. 

 

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker