Dualit

 
Hvis du leter etter Dualit så skal du lete online hos Bakeren og Kokken. Vi har Dualits food processorer, melkeskummer, blender, håndmikser, kaffekvern, stavmikser. For ikke å glemme Dualits klassiske og uendelig populære brødristere. Også kjent under navnet brødristernes Rolls Royce. Når du kjøper dine Dualitprodukter hos oss får du ikke bare en bra pris, du får også den beste service og  smidigste leveringsbetingelser. Dualit er britisk klasse og eleganse i et nøtteskall.

 

Velg riktig Dualit-brødrister

 
Write text here...

Hvor mange skiver?

To eller fire skiver er mest vanlig og normalt pleier man å komme ganske langt med disse to størrelsene. Om du har en husholdning med en familie på kanskje 4-5 personer trenger dere en brødrister for minst fire skiver. Er dere en ennå større familie? Eller kanskje trenger du en brødrister som kan klare å riste til hele studentkorridoren? Da skal du lete etter en brødrister med 6 eller flere skiver. Brødrister med plass til 2 skiver passer utmerket til mindre familier eller der dere vet at ikke alle i familien rister skiven sin.

Få den plass på kjøkkenet mitt?

Neste spørsmål kan være en vanskeligere nøtt å knekke. Det er viktig at brødristeren finner sin naturlige plass og ikke gjemmes vekk for siden å se dagens lys kun noen ganger i året. Har man ikke plass til en stor brødrister så gavner det ingen å investere i en hvor hele familien kan riste samtidig. Da er det bedre å velge en mindre brødrister som alltid kan stå framme så alle kan riste brødet sitt uten vanskeligheter.

Heldigvis finnes Dualit i flere ulike farger og har et tidløst design som passer like bra i et moderne kjøkken som i et tradisjonelt. Men har man skuffer eller skap som kan svelge brødristeren kan man naturligvis oppbevare den der – det blir heller ikke mye smuler på veien takket være det gjennomtenkte design.

Hva betyr watt-antallet?

Eier du allerede en brødrister eller befinner du deg på jakt etter en har du garantert ikke oversett alle de ulike watt-antallene som finnes på de ulike modellene. Enkelt forklart sørger høyere watt for at du kan riste raskere. Men nerder man seg helt ned i kunnskapen om watt finnes det mer å lære. En brødrister med lav watt kan riste langsomt og dette gjør at brødet ditt kommer til å bli seigt istedet for ristet på utsiden og mykt på innsiden. Som retningslinje bør en brødrister for to skiver ha minst 1000W og en for fire skiver ha 1800W eller høyere.

Ristet brød med karamellisert løk

50 g smaksrik pølse
2 skiver ristet brød
1 liten gul løk
2 rødløk
1 hvitløksfedd
4 tomater
3 ss honning
½ selleri
1 ss tomatpuré
2 ss hvitvinseddik
1 ts oregano
1 Finhakk gul løk og stek på lav varme til den er blitt myk og gjennomsiktig. Hell over ønsket mengde honning og fortsett med å steke i fem minutter inntil løken har sugd til seg alt.

2 Hakk rødløk, tomat, selleri og hvitløk. Legg alt i en skål og miks med en stavmikser. Legg alle de miksede ingrediensene i en stekepanne og stek på middels varme til det koker. La det svalne og bruk stavmikseren igjen for å glatte ut ketchupen. 

3 Smør den ene siden av begge brødskivene og plasser den smurte siden ned i en Dualit brødrist.

4 Del pølsen på langs og plasser den på den usmurte siden av brødskivene. Dekk pølsen med et lag av den karamelliserte løken og et lag av ketchup. 

5 Legg den andre siden av brødet på toppen og smør utsiden. Lukk forsiktig. 

6 Rist  i 2 minutter eller fram til skivene er gyllenbrune. La skivene hvile i ytterligere et minutt i brødristen. Server.