Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Ingen sommer uten bær! Nå for tiden finnes de i butikken året rundt, men de kan jo ikke sammenlignes med
den søte smaken av solmodne bær. Rekker du ikke å spise opp bærene så finnes det massevis å gjøre for å kunne
nyte dem enda lengre. Lag saft, krem, rawfood-kaker, eller is. Oppskriftene og produktene finner du her!

Lag din egen saft! 

Ingen e-stoffer eller kunstige smakstilsetninger. Det er lettere enn man tror: bruk en saftmaja! I bunnlageret koker vann som føres opp til det øverste lageret der valgfri frukt/bær ligger. Nede i midtenlageret renner det da ferdig saft! 

Å dampe saften i en saftmaja er en enkel måte å lage saft på. Det funker med de fleste bær og frukter og mens saften kokes kan du egne tiden din til å gjøre noe annet. Så er det bare å tappe opp på flasker. Oppskriften egner seg for de fleste frukter och bær, f.eks rabarbra, jordbær, blåbær, solbær, tyttebær, epler og plommer.

Du trenger:

  • 400 g sukker per kg bær
    F.eks: 3 kg (6 L) bær eller frukt + 1200 g strøsukker
  • Vann til damping

Sånn gjør du:

  1. Fyll opp vann til nivå streken i den nederste delen.
  2. La den mellomste delen væra tom. 
  3. Varier bær og sukker i den øverste bollen eller kurven.
  4. Sørg for at klemmen sitter ordentlig fast på slangen og sett på lokket.
  5. Sett platen på høyeste varme og kok opp vannet i den nederste gryten. Når det begynner å dampe, skrur du ned varmen og følger med på tiden for saftkokingen.
  6. Dampkok ca 45 min - 1 time for bær og for frukt 1-1,5 time.
  7. Fyll steriliserte rene flasker med den ferdige saften og ta på en etikett med inholdet og årstall.

Ettersom saften inneholder vanlig sukker og har kokt, bruker det å gå bra å hoppe over konserveringsmiddel om saften kan forvares noenlunde kjølig. Vil du tilsette konserveringsmiddel går det bra å tilsette 1 kryddermål atamon per liter ferdig saft i den midterste skålen. Men husk at konservering med varme er minst like bra som konservering med kjemiske tilsetningstoffer og konserveringsmiddel!

OPPSKRIFT

Rawfoodkake med blåbær og cashew

Du trenger

Bunn

  • 5 paranøtter
  • 150 g valnøtter
  • 200 g dadler
    5 msk kokosolja

Hvite laget

  • 350 g cashewnøtter
  • Vann
  • 1 1/2 msk agavesirup
  • 1 msk kokosolje

Lilla laget

  • 1/2 dl kokosolje
  • 150 g blåbær
  • 60 g kokosmel
  • 150 g cashewnøtter
  • Vatten

Gjør slik

  1. Kle innsiden av en avlang kakeform med bakepapir eller plastfolie.
  2. Bunn laget: Kjør nøttene i blenderen til en mel konsistens. Tilsett dadlene og kokosoljen og kjør blenderen
    en liten stund til. Når du er klar skal massen gå å forme og trykke til en liten ball. Trykk ut massen i bunnen på kakeformen og stett den i kjøleskapet.
  3. Hvite laget: Bløt legg cashew nøttene gjennom att legge dem i en bunke og fyll på med vann så att det dekker de øverste nøttene. La dem stå en time. Kjør så nøttene og vannet sammen med agave sirupen og kokosoljen i blenderen til en myk konsistens. Spre ut over bunnen i kakeformen og sett den i kjøleskapet i 1 time.
  4. Lilla laget: Bløt legg cashewnøttene på samme måte som det hvite laget. Kjør med de andra ingrediensene i blenderen til en konsistens som ligner det hvite laget. Spre ut røren i kakeformen og la den stå i fryseren i tre timer. Når den er klar skal kaken ha en klebig men fast konsistens.
  5. Ta ut og del kaken. Oppbevar i kjøleskap fram til servering.

Jordbærkrem med limesukker og kokos

Du trenger

4 portioner

  • 800 g jordbær
  • 4 dl vann
  • 175 g sukker
  • 2 msk potetmel
  • En klype strøsukker

Topping

  • 2 dl pisket fløte
  • 1 lime
  • 1 msk sukker
  • 4 msk kokosflak

Gjør slik

  1. Skyll og kutt jordbærene. Kutt dem i biter og legg dem i en kasterull med vann. Koka bærene i ca 5 min.
  2. Tilsett sukker og kok til sukkeret er oppløst. Rør ut potetmelet med litt kaldt vann. Ta gryten av varmen og la kremen avkjøle seg. Hell i potetmel blandingen i en tynn stråle under omrøring.
  3. Del opp jordbærkremen i fira skåler, strø over litt sukker og sett den i fryseren.
  4. Visp fløten lett. Riv skalet på limen og bland med sukker. Server kremen med vispet fløte og limesukker. Strø over kokosflak.

Blåbæris

En god bær-is skal smake masse bær! Ellers får det være. Den her varianten er super enkel å lage.
Du kan i prinsippet bytte ut blåbærene mot hvilke bær du vil, men isens konsistens vil variere etter bærets væskeinnhold.

Av: Camilla Hamid Foto: Ulrika Pousette

Du trenger

ca 1 ½ liter

  • 8 dl ferske eller fryste blåbær
  • saft fra 1 sitron
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk vanilje sukker
  • 5 dl vispet krem

Gjør slik

  1. Mix blåbær, sitronsaft, sukker og vanilje sukker glatt med stavmixer.
  2. Visp fløten til myke topper med en elvisp. Tillsett blåbærspurén og mix forsiktig sammen med en slikkepott til en jevn røre.
  3. Hell røren i en form som rommer cirka 1 liter. Dekk formen med plastfolie og la den stå i fryseren minst 6 timer, helst over natten.
  4. La den gjerne tina før servering: 5-10 minutter i romstemperatur eller cirka 15 minutter i kjøleskap.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker