Asia er en uendelig kilde til god og fersk mat. Vil du spise grønt er dessuten det asiatiske kjøkkenet
en drøm! Her finnes kryddere, grønnsakene og fruktene som gjør enhver vegetarianer overlykkelig. Her
byr vi på nye favoritter med inspirasjon fra det fjerne østre.
Disse dumplingsene er nesten barnslig lette å lage. Nøkkelen til vellykkede dumplings er å skape den rette
følelsen når de spises, de skal føles rett i munnen! Mange bruker alt for magert flesk når de lager dumpling,
men det optimale er kjøttdeig av svin som inneholder 20 prosent fett. For at fyllet skal bli perfekt bruker en
del restauranter en blanding av kjøttdeig av svin og reker. Sånn har vi også gjort i denne oppskriften. Med
shiitake sopp som inneholder mye umami, sprøe vannkastanjer, soyasaus, riseddik og potetmel og eggehvite
som bindes sammen, blir fyllet helt fantastisk. Du kan kjøpe ferdig wontondeig eller lage din egen. Det er
viktig å holde deigen fuktig under arbeidet så den ikke tørker og sprekker.
Cirka 30 stk. Serveres med saus du kan dippe i, som soyasaus med lite eddik og finstrimlet ingefær.
Wontondeig - dumplingdeig
Fyll
Garner med finhakkede gulrøtter, finstrimlet ingefær, dipp
Vil man imponere sine gjester er sushi garantert noe som fungerer. Det ser mye vanskeligere ut enn det egentlig er. Så legg risen i bløtt og sett i gang!
15–18 stykker
Grill rekespydene i en grillpanne og server med en frisk agurksalat og lime båter.
4 porsjoner
Server med lime båter
Den klassiske indonesiske salaten gado gado er vanlig bruksområde for tempeh. Den kremete
peanøttsausen er en sentral del av salaten som i øvrigt består av gode og deilige grønnsaker i harmoni.
Gado gado oversettes til potpurri som sikter til at man ofte bruker grønnsaker avhengig av tilbudet under
sesongen. Gjør gjerne det du også.
PEANØTTSAUS:
Hvitløk, sitrongress, ingefær og chili i en helt vegetarisk wok. Spis den som den er eller bruk den som tilbehør til fisk eller kjøtt.
4 porsjoner (som tilbehør)