Asia er en uendelig kilde til god og fersk mat. Vil du spise grønt er dessuten det asiatiske kjøkkenet
en drøm! Her finnes kryddere, grønnsakene og fruktene som gjør enhver vegetarianer overlykkelig. Her
byr vi på nye favoritter med inspirasjon fra det fjerne østre.
Elsker du også fargerike bowls og sushi? Prøv denne regnbuebowlen med enten kylling eller tofu og en sterk chili-limesaus!
2 porsjoner
Chili-lime-saus
Disse dumplingsene er nesten barnslig lette å lage. Nøkkelen til vellykkede dumplings er å skape den rette
følelsen når de spises, de skal føles rett i munnen! Mange bruker alt for magert flesk når de lager dumpling,
men det optimale er kjøttdeig av svin som inneholder 20 prosent fett. For at fyllet skal bli perfekt bruker en
del restauranter en blanding av kjøttdeig av svin og reker. Sånn har vi også gjort i denne oppskriften. Med
shiitake sopp som inneholder mye umami, sprøe vannkastanjer, soyasaus, riseddik og potetmel og eggehvite
som bindes sammen, blir fyllet helt fantastisk. Du kan kjøpe ferdig wontondeig eller lage din egen. Det er
viktig å holde deigen fuktig under arbeidet så den ikke tørker og sprekker.
Cirka 30 stk. Serveres med saus du kan dippe i, som soyasaus med lite eddik og finstrimlet ingefær.
Wontondeig - dumplingdeig
Fyll
Garner med finhakkede gulrøtter, finstrimlet ingefær, dipp
Laksetallerken
Mangosalat
Saus
Vil man imponere sine gjester er sushi garantert noe som fungerer. Det ser mye vanskeligere ut enn det egentlig er. Så legg risen i bløtt og sett i gang!
15–18 stykker
Topping