Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Asia er en uendelig kilde til god og fersk mat. Vil du spise grønt er dessuten det asiatiske kjøkkenet
en drøm! Her finnes kryddere, grønnsakene og fruktene som gjør enhver vegetarianer overlykkelig. Her
byr vi på nye favoritter med inspirasjon fra det fjerne østre.

POKE BOWL

Regnbuebolle med ris og teriyakisaus

Elsker du også fargerike bowls og sushi? Prøv denne regnbuebowlen med enten kylling eller tofu og en sterk chili-limesaus!

2 porsjoner 

  • 2 dl ris
  • 20 g sesamfrø
  • 200 g kylling eller tofu
  • 1-2 ss kokos- eller sesamolje
  • ½ dl tykk teriyakisaus
  • 100 g fryste edamamebønner
  • 100 g hvit eller rød spisskål
  • ½ agurk
  • 4 reddiker
  • 1 mango
  • 1-2 stk vårløk

Chili-lime-saus

  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts srirachachilisaus
  • 1 ss riseddik
  • ½-1 lime

Gjør slik:

  1. Kok risen i ca. 3 dl vann (koketiden avhenger av hvilken type ris du bruker). Varm opp en stekepanne og rist sesamfrøene i den tørre pannen til de er gylne. Hell dem over i en bolle og sett til side.
  2. Skjær kyllingen eller tofuen i små biter. Bruk den samme pannen som du ristet sesamfrøene i. Hell litt olje i pannen og stek kyllingen eller tofuen til den er gyllen (og gjennomstekt). Senk varmen og bland innholdet i pannen med teriyakisausen. La det småkoke og slå deretter av varmen.
  3. Hell edamamebønnene i en bolle og dekk til med kokende vann - la stå i 5 minutter og sil deretter av vannet. Strimle kålen fint, skjær agurk og reddiker i tynne skiver. Del mangoen og skjær den i terninger. Finhakk vårløken. Bland en saus av soyasaus, chilisaus, riseddik og limesaft.
  4. Legg opp pokebollen med kokt ris, finskåret kål, edamamebønner, agurk, teriyakikylling eller tofu, reddiker, mango, vårløk og ristede sesamfrø. Server med chili-limesaus.

PERFEKTE DUMPLINGS

Disse dumplingsene er nesten barnslig lette å lage. Nøkkelen til vellykkede dumplings er å skape den rette
følelsen når de spises, de skal føles rett i munnen! Mange bruker alt for magert flesk når de lager dumpling,
men det optimale er kjøttdeig av svin som inneholder 20 prosent fett. For at fyllet skal bli perfekt bruker en
del restauranter en blanding av kjøttdeig av svin og reker. Sånn har vi også gjort i denne oppskriften. Med
shiitake sopp som inneholder mye umami, sprøe vannkastanjer, soyasaus, riseddik og potetmel og eggehvite
som bindes sammen, blir fyllet helt fantastisk. Du kan kjøpe ferdig wontondeig eller lage din egen. Det er
viktig å holde deigen fuktig under arbeidet så den ikke tørker og sprekker.

Siu mai - dumplings

Cirka 30 stk. Serveres med saus du kan dippe i, som soyasaus med lite eddik og finstrimlet ingefær.

Du trenger:

Wontondeig - dumplingdeig

  • 250 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 1/2 egg
  • 3/4 dl vann

Fyll

  • 2 shiitakesopp
  • 80 g vannkastanje på boks
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1 vårløk, finstrimlet
  • 2 ss lys soya
  • 1 1/2 ss riseddik
  • 2 ts sesamolje
  • 300 g kjøttdeig av svinefilet
  • 180 g skrellede reker, finhakkede
  • 1 eggehvite
  • 2 ss potetmel
  • Rapsolje til pensling

Garner med finhakkede gulrøtter, finstrimlet ingefær, dipp

Sånn gjør du:

  1. Start med dumplingsdeigen. Sikt mel og salt i en skål.
  2. Tilsett vispede egg og kaldt vann og bland det sammen til en deig.
  3. Legg deigen på et bord dekt med mel og kna den i 10 minutter. Legg deigen i en skål og dekk over med plastfolie. La den hvile i kjøleskapet i 1 time.
  4. Lag fyllet mens du venter. Hakk sopp og vannkastanjer fint. Bland med ingefær, vårløk, riseddik og sesamolje.
  5. Bland i kjøttdeigen, reker, eggehviten og potetmelet. La røren hvile i 20 minutter.
  6. Del opp deigen i fire biter. Kjevle en bit om gangen og dekk de andre med et fuktig håndkle. Dryss mel over deigen og kjevle den ut i den pastamaskin til den er 2 mm tykk.
  7. Skjær deigen i ruter 9x9 cm. Strø over mel og dekk over med et fuktig håndkle mens resten kjevles ut. 
  8. Legg en teskjed med fyll i midten på hver bit. Brett opp kantene og klem dem sammen. Jevn ut fyllingen på toppen med en kniv.
  9. Strø over finhakkede gulrøtter.
  10. Pensle bambuskurven med olje eller legg i et bakepapir. Damp dumplingene i kurven fram til de er ferdige i 8-10 minutter. Serveres med strimlet ingefær og dippsaus.

SASHIMI & DEN LILLE SUSHI-SKOLEN

Sashimi - Laksetallerken

Laksetallerken

  • 400 g laksefilet, egnet til å spises rå
  • 1 vårløk, finhakket
  • Sesamfrø
  • Ørretrogn
  • 3 reddiker, i skiver

Mangosalat

  • 1 mango, i skiver
  • 1 avokado, i skiver
  • 1 pakke med spirer
  • Saften fra en halv lime

Saus

  • 1/2 dl soyasaus
  • 1 ss ingefær, revet
  • 1 ss flytende honung
  • 1/2 ss riseddik
  • Saften fra en halv lime
  • 1 ts sriracha
  • En neve koriander, finhakket
  • 1 ts sesamolje

Gjør slik

  1. Begynn med sausen (la den gjerne stå en stund før du spiser den).
  2. Bland alle ingrediensene til sausen og finhakk korianderen. Smak til med honning og sriracha.
  3. Skrell og skjær mango og avokado i tynne skiver. Legg dem på en tallerken og topp med spirene. Dryss over litt lime. Sett til side.
  4. Skjær laksen i tynne skiver, anrett på en tallerken og topp med finhakket vårløk, reddiker, ørretrogn og sesamfrø.
  5. Nyt en deilig sashimi for to!

Sushi med mango og vårløk

Vil man imponere sine gjester er sushi garantert noe som fungerer. Det ser mye vanskeligere ut enn det egentlig er. Så legg risen i bløtt og sett i gang!

15–18 stykker

Du trenger:

  • 1/2 mango
  • 2 avokado
  • 2 ss presset limesaft
  • 1 knippe gressløk
  • 1 sats kokt sushiris
  • 3 tangark
  • 1 bambusmatte

Sånn gjør du:

  1. Skrell mangoen og skjær den i 1x1 cm tykke staver. Del avokadoen i to halve deler og skrap ut kjøttet. Drypp limesaft over mangoen og avokadoen. Skjær avokadokjøttet i 1 cm båter. Skyll av gressløken. Rull ut en bambusmatte (Tips: en ubrukt og ren klut kan også brukes). Legg på et tangark, den riflede siden opp. Legg på et 1 cm tykt lag med ris, la de øverste 4 cm være uten ris. Legg på mango, avokado og gressløk.
  2. Rull sammen sushien med hjelp av bambusmatten.
  3. Den skal rulles ganske hardt.
  4. Skjær hver rull i 5-6 biter. 

Fem gode sushifyllinger å prøve ut

  • Avokado, agurk og rå laks
  • Krabbekjøtt, asparges, agurk og avokado
  • Friterte scampi, avokado og agurk
  • Panert tofu, avokado, paprika og agurka (vegansk)
  • Nuggets, agurk, avokado og paprika (barnevennlig)

Topping

  • Chili-majones
  • Syltet ingefær
  • Karse
  • Ristede sesamfrø

BORDDEKKING MED TOKYO DESIGN STUDIO

TILPASS UTVALG

Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker