Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Asia er en uendelig kilde til god og fersk mat. Vil du spise grønt er dessuten det asiatiske kjøkkenet
en drøm! Her finnes kryddere, grønnsakene og fruktene som gjør enhver vegetarianer overlykkelig. Her
byr vi på nye favoritter med inspirasjon fra det fjerne østre.

PERFEKTE DUMPLINGS

Disse dumplingsene er nesten barnslig lette å lage. Nøkkelen til vellykkede dumplings er å skape den rette
følelsen når de spises, de skal føles rett i munnen! Mange bruker alt for magert flesk når de lager dumpling,
men det optimale er kjøttdeig av svin som inneholder 20 prosent fett. For at fyllet skal bli perfekt bruker en
del restauranter en blanding av kjøttdeig av svin og reker. Sånn har vi også gjort i denne oppskriften. Med
shiitake sopp som inneholder mye umami, sprøe vannkastanjer, soyasaus, riseddik og potetmel og eggehvite
som bindes sammen, blir fyllet helt fantastisk. Du kan kjøpe ferdig wontondeig eller lage din egen. Det er
viktig å holde deigen fuktig under arbeidet så den ikke tørker og sprekker.

Siu mai - dumplings

Cirka 30 stk. Serveres med saus du kan dippe i, som soyasaus med lite eddik og finstrimlet ingefær.

Du trenger:

Wontondeig - dumplingdeig

  • 250 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 1/2 egg
  • 3/4 dl vann

Fyll

  • 2 shiitakesopp
  • 80 g vannkastanje på boks
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1 vårløk, finstrimlet
  • 2 ss lys soya
  • 1 1/2 ss riseddik
  • 2 ts sesamolje
  • 300 g kjøttdeig av svinefilet
  • 180 g skrellede reker, finhakkede
  • 1 eggehvite
  • 2 ss potetmel
  • Rapsolje til pensling

Garner med finhakkede gulrøtter, finstrimlet ingefær, dipp

Sånn gjør du:

  1. Start med dumplingsdeigen. Sikt mel og salt i en skål.
  2. Tilsett vispede egg og kaldt vann og bland det sammen til en deig.
  3. Legg deigen på et bord dekt med mel og kna den i 10 minutter. Legg deigen i en skål og dekk over med plastfolie. La den hvile i kjøleskapet i 1 time.
  4. Lag fyllet mens du venter. Hakk sopp og vannkastanjer fint. Bland med ingefær, vårløk, riseddik og sesamolje.
  5. Bland i kjøttdeigen, reker, eggehviten og potetmelet. La røren hvile i 20 minutter.
  6. Del opp deigen i fire biter. Kjevle en bit om gangen og dekk de andre med et fuktig håndkle. Dryss mel over deigen og kjevle den ut i den pastamaskin til den er 2 mm tykk.
  7. Skjær deigen i ruter 9x9 cm. Strø over mel og dekk over med et fuktig håndkle mens resten kjevles ut. 
  8. Legg en teskjed med fyll i midten på hver bit. Brett opp kantene og klem dem sammen. Jevn ut fyllingen på toppen med en kniv.
  9. Strø over finhakkede gulrøtter.
  10. Pensle bambuskurven med olje eller legg i et bakepapir. Damp dumplingene i kurven fram til de er ferdige i 8-10 minutter. Serveres med strimlet ingefær og dippsaus.

DEN LILLE SUSHI-SKOLEN

Sushi med mango og vårløk

Vil man imponere sine gjester er sushi garantert noe som fungerer. Det ser mye vanskeligere ut enn det egentlig er. Så legg risen i bløtt og sett i gang!

15–18 stykker

Du trenger:

  • 1/2 mango
  • 2 avokado
  • 2 ss presset limesaft
  • 1 knippe gressløk
  • 1 sats kokt sushiris
  • 3 tangark
  • 1 bambusmatte

Sånn gjør du:

  1. Skrell mangoen og skjær den i 1x1 cm tykke staver. Del avokadoen i to halve deler og skrap ut kjøttet. Drypp limesaft over mangoen og avokadoen. Skjær avokadokjøttet i 1 cm båter. Skyll av gressløken. Rull ut en bambusmatte (Tips: en ubrukt og ren klut kan også brukes). Legg på et tangark, den riflede siden opp. Legg på et 1 cm tykt lag med ris, la de øverste 4 cm være uten ris. Legg på mango, avokado og gressløk.
  2. Rull sammen sushien med hjelp av bambusmatten.
  3. Den skal rulles ganske hardt.
  4. Skjær hver rull i 5-6 biter. 

BORDDEKKING MED TOKYO DESIGN STUDIO

TILPASS UTVALG

OPPSKRIFTER

Grillspyd med sesamreker

Grill rekespydene i en grillpanne og server med en frisk agurksalat og lime båter.

Du trenger:

4 porsjoner

  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ts sukker
  • Salt, pepper
  • 1 stilk sitrongress, den hvite delen
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1/2 ts sesamolje
  • 1/2 dl rapsolje
  • 24 store reker
  • 1 agurk
  • 2 dl løst pakkede korianderblad
  • 2 dl løst pakket thaibasilikum

Server med lime båter

Sånn gjør du:

  1. Bløtlegg 24 korte trespyd. Lag marinaden. Bland fiskesaus og sukker i en skål og rør til sukkeret har løst seg opp. Krydre med salt og pepper og rør inn finhakket sitrongress, finhakket hvitløk, sesamfrø, sesamolje og rapsolje.
  2. Skrell halvparten av rekene, men la den ytterste stjertbiten være igjen. Bland rekene godt inn med marinaden og mariner dem i kjøleskapet i 20 minutter.
  3. Skjære agurken i terninger og bland med koriander og basilikum. 
  4. Tre rekene på spydene. Stek i grillpanne 2-3 minutter per side eller til de har fått en fin farge. Server med agurksalat og lime båter.

Gado gado

Den klassiske indonesiske salaten gado gado er vanlig bruksområde for tempeh. Den kremete
peanøttsausen er en sentral del av salaten som i øvrigt består av gode og deilige grønnsaker i harmoni.
Gado gado oversettes til potpurri som sikter til at man ofte bruker grønnsaker avhengig av tilbudet under
sesongen. Gjør gjerne det du også.

Du trenger:

  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss japansk soya
  • 1 ss kokos sukker eller agavesirup
  • 1 ts chiliflakes
  • ca 300 g tempeh, skivet
  • 2 gulrøtter
  • 6 kokte poteter, skivede
  • 1 knipe reddiker (125 g), tynt skivede
  • 2 never bønnespirer (100 g)
  • 1 neve sukkererter (ca 75 g), strimlede på lengden
  • 3 hoder hjertesalat eller bok choi, hakkede
  • ½ agurk, hakket
  • 3 vårløker, hakkede
  • 1 rød chili, hakket
  • 2 limefrukter, til servering
  • nøytral olje, til steking

PEANØTTSAUS:

  • 1 ss peanøttsmør
  • 2 ss kokos sukker eller agavesirup
  • 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • presset juice fra 2 limefrukter
  • 2 ss japansk soya

Sånn gjør du:

  1. Bland sesamolje, soya, sukker og chiliflakes i en liten skål. Stek tempehn i litt olje til den begynner å få fin farge. Hell i sesamolje blandingen i stekepannen og stek i ytterligere noen minutter.
  2. Bland sammen samtlige ingredienser till peanøttsausen i en liten skål. Skjær gulrøttene julienne, det vil si i tynne fyrstikk lignende staver. Legg opp salaten på 4 tallerkener. Hell over peanøttsausen. Bland sammen ved servering og press over lime.

Asiatisk grønn wok

Hvitløk, sitrongress, ingefær og chili i en helt vegetarisk wok. Spis den som den er eller bruk den som tilbehør til fisk eller kjøtt.

Du trenger:

4 porsjoner (som tilbehør)

  • 2 hvitløksfedd, grovt hakkede
  • 1 stilk sitrongress, den hvite delen, grovhakket
  • 4 cm bit ingefær, skrelt og grovhakket
  • 1 ts kornsalt
  • 1/2 ts malt hvitpepper
  • 2 ss peanøttolje
  • 1 pak choy, 150 g, delt i kvarts biter
  • 300 g kinesisk brokkoli, delt på lengden
  • 200 g fersk spinat
  • 100 g sukkererter
  • 1 liten rød chilipepper, utkjernede og finstrimlet på lengden

Sånn gjør du:

  1. Mos hvitløk, sitrongress, ingefær, salt og pepper til en paste i en mortel. Fres pasten i peanøttolje på høy varme i 1 minutt.
  2. Tilsett pak choy og brokkoli og fres i 2 minutter. Bland i spinat og sukkererter og fres i 2 minutter til. Tilsett litt vann så de kan dampe ferdig.
  3. Legg opp i en stor skål og strø over chili.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.