Å tørke mat er en eldgammel matlagingsmetode, som først og fremst har blitt brukt for å konservere mat. Tørkingen gir en mye lengre holdbarhet.
Ved tørking av matvarer kan man bruke litt forskjellige metoder. Soltørking eller lufttørking er to gamle metoder, men som ikke er spesielt enkelt. En mye enklere måte er å bruke en dehydrator, en tørkeovn, en tørker, en sopptørker eller en matvaretørker. De er alle navn på samme kjøkkenmaskin! En dehydrator er en liten ovn, men den har kun den temperaturen som trengs for tørkingen. Å tørke i den vanlige ovnen, er selvsagt også en mulighet, men det tar lengre tid, og ikke alle har mulighet til å holde et øye på ovnen i løpet av så lang tid. Dehydratoren brukes ved tørking av matvarer. Nesten hva som helst kan tørkes, fantasien er det eneste som setter grenser! Sopp, bær, frukt eller müsli er bare noen forslag på populære matvarer man kan tørke.
Bakeren og Kokken har dehydratorer i forskjellige størrelser og farger, blant annet fra amerikanske Excalibur. Kvalitetsmessige tørkeovner til rimelige priser. Vi leverer raskt, og med en hyggelig service hele veien fra bestilling til ferdiglevert vare.
Legg dine favoritturter på tørk! Mynten kan lett ta overhånd og søtverbena er flere ganger søtere enn urten stevia, så av de trenger man kanskje bare et eller et par blad. Det er også fint å tørke epleskall som man kan ha i urteblandingene. Pass på når du lager eplemos eller eplepai og alikevel skal skrelle eplene. Minsk matsvinnet og bruk hele frukten, win-win! Kok opp vann. Hell hele tørkede blad og blomster i din favoritt te-kopp og hell så på det varme vannet (obs ikke kokende!) og la det stå å trekke. Tilsett litt honning om du vil og nyt av en grønn urtete som jeg lover at du aldri har smakt før... Så overraskende godt!