Bagaren och Kocken AB

7 March 2017 Shireen Selfelt
 

Shireen Selfelts tips for å lykkes med en bryllupskake:

1. Forberedelse: Bunnen og kakefyllet kan tilberedes flere dager/uker i forvei og fryses.

2. Doble former: Doble springformer og kakeringer i den størrelse som kaken skal ha forenkler arbeidet.

3. Annerledes smaker: En bryllupskake skal være det beste man spiser på bryllupet, velg smaker som er annerledes og et utseende som gjestene vil huske.

 
KitchenAid Artisan KSM150PSEBY Boys...
Tramontina Spatel 15 cm Hvit
Kakering Justerbar Dia 15cm - 30cm ...
 
Bryllupskake
12-14 stykker
Tid: Minst 2-3 dager
Ovn: 175 grader
Kan forberedes i forvei

Slik gjør du:

DAG 1 

Pasjonsfrukt- og mango panna cotta
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
2. Kok opp pasjonspuré, mangopuré, sukker, kremfløte og sitronskall i en kasserolle på middels varme. Ta kasserollen av platen og rør inn gelatinplatene.
3. Kle en rund springform, 20 cm i diameter, med bakepapir. Hell panna cottaen i formen, slå den mot arbeidsbenken og dra en gaffel rundt i panna cottaen for å bli kvitt alle luftbobler.
4. Sett formen i fryseren over natten.

Kokosbunn
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Kle en rund springform, 20 cm i diameter, med bakepapir.
3. Pisk egg og sukker luftig i en bolle. Rør inn smøret.
4. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle og rør det ned i eggeblandingen.
5. Rør i kokos og hell røren i springformen, jevn til kakebunnen med en slikkepott.
6. Stek kaken midt i ovnen i 15-20 minutter til bunnen har en fin gyllenbrun farge.
Bruk en prøvestikker for å sjekke om kaken er ferdig. Prøvestikkeren skal være helt tørr når du tar opp den.
Avkjøl kaken helt før du tar ut den av formen. Pakk inn kaken i plastfolie og sett den i fryseren.


Mirror glaze
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
2. Varm opp vann og glukose til 103 grader i en kasserolle.
3. Hakk sjokoladen og legg den i en bolle. Hell over glukoseblandingen og rør den glatt. Tilsett den kondenserte melken.
4. Smelt gelatinplatene forsiktig i en kasserolle og rør deretter ned sjokoladeblandingen. Ha i titandioksid og bruk en stavmikser til å mikse blandingen glatt.
5. Dekk bollen med plastfolie eller et lokk og la den stå i kjøleskap over natten. Glazen holder seg 2-3 uker i kjøleskap.




 
DAG 2

Hvit sjokolademousse
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
2. Pisk eggeplommene luftige i en bolle.
3. Kok opp sukker og vann i en kasserolle til temperaturen viser 121 grader og hell deretter sukkerlaken over eggene i en tynn stråle under konstant visping.
Visp til blandingen svalner til romstemperatur, cirka 10 minutter.
4. Smelt sjokoladen over vannbad og la den svalne til 40 grader.
5. Pisk kremfløten halvfast og sett den i kjøleskapet. 
6. Klem ut vannet fra gelatinplatene og smelt dem forsiktig i en kasserolle. Hell gelatinen i bollen med eggeblandingen og visp godt. Visp inn den varme sjokoladen.
7. Vend forsiktig inn kremfløten med en slikkepott. Hell den ferdige moussen i en sprøytepose.


Montering
1. Legg et kakebrett, 24 cm i diameter, på en stor bit aluminiumsfolie og legg en kakering, 24 cm, på folien.
2. Ta ut panna cottaen og kokosbunnen fra fryseren.
Legg kokosbunnen på panna cottaen i springformen og vend deretter på formen slik at kokosbunnen havner under panna cottaen på kakebrettet.
Brett aluminiumsfolien rundt kantene.
3. Sprøyt den hvite sjokolademoussen mellom kaken og kakeringen. Dekk med plastfolie og oppbevar den i fryseren over natten.


DAG 3 
 
1. Hell mirror glazen i en kaserolle og varm forsiktig på lav varme til den smelter helt.
Ta den av platen og hell den i en liten bolle. La den stå i romstemperatur til temperaturen går ned til 32-35 grader.
(Hvis glazen er for varm vil moussen smelte når du heller den over, hvis den er for kald vil den ikke renne).
2. Ta kaken ut fra fryseren og brenn den på utsiden av kakeringen med en gassbrenner. Løft opp kaken forsiktig og legg den på en rist eller en mindre springform.
3. Hell glazen forsiktig over hele kaken og la den renne ned langs sidene. La kaken stå i kjøleskap minst seks timer før servering.
4. Pynt kaken etter ønske.


 
 
Kampanje