Brød med yoghurt og honning

6 September 2016 Bakeren og Kokken
 

Nybakt og saftig!

Visst er det herlig å blande en deig og deretter forme den til brød eller boller, uten å kna den! Brødene blir kjempesaftige, perfekt til frokost.
 
KitchenAid Artisan KSM150PSEWH Hvit
Le Creuset Stekebrett Non-stick 31 ...
Iris Børste Lyst Geitehår
 
Fremgangsmåte:
 
1. Smuldre gjæren i en bolle og tilsett vannet. Rør til gjæren er oppløst. Bland i yoghurt, honning, salt, grahamsmel og 1/3 av hvetemelet. La deigen heve i 30 minutter. Tilsett resten av hvetemelet og arbeid deigen godt i 10 minutter, gjerne i maskin. La deigen heve under håndkle i 2 timer.
 
2. Form deigen til to avlange brød på et bakepapir. Deigen blir ganske løs og flyter utover litt. Hev brødene i 30 minutter.
 
3. Pensle brødene med egg og dryss over valmuefrø. Stek brødene i 40-45 minutter.