Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Populære produkter
Artisan 5KSM185PSEPP Stand Mixer 4,8L Pebble Palm KitchenAid Artisan 5KSM185PSEPP Stand Mixer 4,8L Pebble Palm 5 699 kr
Artisan Vannkokar 1.5L - Pebble Palm KitchenAid Artisan Vannkokar 1.5L - Pebble Palm 2 199 kr
Kuro Santokukniv (18 cm) Satake Kuro Santokukniv (18 cm) 1 059 kr
5 oppskrifter med honning - fra drinker til taco

5 oppskrifter med honning - fra drinker til taco

KitchenAid har lansert en ny farge: Honey - en farge der vi har hentet inspirasjon fra den varm og gyldne honningsfargen. I forbindelse med dette, setter vi fokus på oppskrifter med honning, naturens egne søtingsmiddel.

Den karakteristiske smaken av honning kan brukes til alt fra krydrete til søte retter og gir en unik dybde i de fleste sammenheng, det er bare fantasien som setter grenser. Bruk honning som erstatning for sukker når du f.eks baker, eller som en søt topping til en frisk sommersalat. I dette innlegget finner du inspirasjon til:


Taco med peri peri-kylling i strimler

Mengde: 10-12 taco
Forberedelse: 10 minutter
Matlagingstid: 30 minutter

Vi har brukt KitchenAid K400 blender og KitchenAid Artisan Stand Mixer med flatvisp.

Ingredienser til sausen:

4 (10g) bird's eye-chilipepper (thailandske chilifrukter)
6 hvitløksfedd
1 ts fersk oregano
1 ts røykt paprika
2 ss honning
125 ml olivenolje
35 g koriander
240 g stekte røde paprika i glass
1/2 mellomstor løk
1 ts salt
65 ml sitronsaft
1 ss lager eddik

Tilbehør til taco:

10-12 tortillas (10-12 cm i diameter)
6-8 benfri kyllinglår uten skinn
1 stor fersk mango
10-12 ferske mynteblader, finhakkede
Savoykål

Sånn gjør du:

Ha alle ingrediensene til sausen i blenderen og bland på hastighet 5 i 10 sekunder.

Forhåndsvarm ovnen på grill. Ha salt og pepper på begge sidene av kyllinglårene og legg dem på en stekepanne. Hell ca. 2 ss saus over lårene. Så snur du lårene i sausen på pannen, så alle er dekt/marinert jevnt.

Når ovnen er klar, stekes kyllingen på grill i 20-25 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt og brun på toppen. Ta ut kyllingen og la den hvile i 5 minutter.

Ha kyllingen i skålen til kjøkkenmaskinen. Vi har brukt flatvispen fra KitchenAid og du skal bruke hastighet 4 og kjøre i 8-10 sekunder (eller la den kjøre til kyllingen har blitt som du ønsker den). Legg kyllingen tilbake i stekepannen med stekesjyen.

Forbered garnityren. Ta bort skallet fra mangoen og skjær den i små terninger. Så legger du mangoen i en skål og blander med ferskhakket mynte. Sett skålen til siden. Skjær deretter savoykål i tynne strimler og sett også dette til siden.

Legg kyllingen over i tortillas og topp den med mangoen og kålen. Server den der du har drysset peri peri saus over tacoen.

Bakt grønnsakspai med brie

Mengde: 8 paier
Forberedelsestid: 20 minutter
Matlagingstid: 35 minutter

Vi har brukt KitchenAid Artisan Stand Mixer

Ingredienser:
240 g mel
35 g fullkornsmel
226 g smør, delt opp i små terninger
1 ts salt
120 ml isvann
2 hvitløksfedd, hakket
8 asparges (151 g)
Erter (96 g)
Brie ost, delt opp i 1/4 (340 g)
Fersk revet parmesanost
Litt honning

Sånn gjør du:
Sett vispen på din KitchenAid Artisan. Deretter tilsetter du mel, smør (i terninger) og salt i skålen. Sett den på hastighet 1 i 30 sekunder og øk deretter hastigheten til 4 i 1-2 minutter (eller til smøret er halvparten så stor i størrelse). Senk hastigheten til 2 og hell langsomt i isvannet med en mengde på ca. 2 ss per sekund. Så av mikseren (deigen vil være veldig klumpete) og bruk en hånd til å kna deigen sammen i bollen. Ha deigen over på en overflate dekt i mel og form den til en rundt ball. Så tar du håndflatene og bretter deigen halvveis mot deg også trykker du ned igjen. Fortsett med denne prosessen 3 eller 4 ganger til eller til deigen kan formes til en sirkel og det fortsatt er tydelige klumper med smør i. Unngå å overarbeide deigen. Form en sirkel, pakk inn deigen i platsfolie og la den kjøle seg ned i kjøleskapet mens du forbereder fyllet.

Varm opp en stekepanne på middels varme. Ha i smør og finhakket hvitløk og sauter hvitløken i ca 1 minutt til det lukter godt og tilsett deretter de hakkede aspargesene og ertene. Rør rundt for å fordele oljen og hvitløken jevnt i pannen og fortsett å stek i 2-3 minutter, mens du rører rundt med jevne mellomrom. Ta stekepannen av varmen.

Forhåndsvarm ovnen til 220 °C. Hell mel på kjøkkenbordet, skjær deigsirkelen gjennom midten og form den ene halvdelen til en sirkel igjen og rull den andre halvdelen av deigen ut til en stor firkant. Rett ut kantene på firkanten for å få helt like sider og skjær firkanten opp i fire deler.

Legg disse 4 firkantene på en bakeplate. Legg skivene med brieost som en liten sirkel i midten av hver firkant, så det er ca 2,5 cm plass ut på alle sider. Riv opp brieskivene i mindre biter, hvis de er litt for store. Brett forsiktig opp deigen over katen av brien og la det være et hull i midten til fyllet av grønnsaker.

Dekk toppen av brien med sauterte grønnsaker. Gjenta prosessen med den andre halvdelen av deigen. Pensle deigen på alle paier med egg og strø over med parmesan i rikelige mengder.

Sett paiene inn i den forhåndsvarmede ovnen og bak de i 28-35 minutter, eller til skorpen har fått en gyldenbrun farge og osten har fått luftbobler. Ta paiene ut av ovnen og hell på rikelige mengder med honning på hver pai. Serveres med en gang.

Naanbrød med baba ganoush

Mengde: 6 serveringer
Forberedelsestid: 20 minutter
Matlagingstid: 35 minutter

Vi har brukt KitchenAid K400 blender og KitchenAid Artisan Stand Mixer med deigkroken

Ingredienser til Baba Ganoush:

2 mellomstore auberginer (1,1 kg)
4 hvitløksfedd (24 g)
3 ss sitronsaft, (48 ml) (mer om nødvendig)
Tahin (80 g)
Jomfruolivenolje, litt ekstra til penslingen av auberginene. (85 g)
2 ss bredbladet persille, litt ekstra til pynt
1 1/2 ts salt
1/2 ts spisskummen
1/4 ts røyket paprika


Ingredienser til naanbrød:
1 ts honning
Varmt vann (120 ml)
2 1/4 ts tørrgjær
270 g mel
1 ss olivenolje
60 g yoghurt naturell
Melk (60 g)
1/2 ts salt
2 hvitløksfedd
1 ts- anis
40 g smeltet smør

Sånn gjør du:

Ha litt olje i stekepannen.

Forhåndsvarm ovnen til 220°C. Skjær opp auberginen i to to halvdeler på lengden og dryss litt olje på hver halvdel og smør det ut med hendene. Legg hver halvdel vendt ned mot bakeplaten og stek dem i ovnen i 30-35 minutter, eller til skallet sprekker opp.

Ta auberginene ut av ovnen og la dem kjøle seg ned. Når de er lett avkjølt, skal du legge en fin sil over en skål og deretter skrape ut auberginene av skallen i silen. Så lar du aubergine kjøttet hvile i 10 minutter. Du kan presse de en eller to ganger mens de hviler.

For å lage naanbrød skal du ha varmt vann, gjær og honning i en skål og vispe forsiktig. La blandingen stå i 5 minutter, eller til den begynner å skumme.

Ha mel, olivenolje, yoghurt, melk, salt, finhakket hvitløk og anis i din kjøkkenmaskin og hell deretter i gjærblandingen. Vri opp kjøkkenmaskinens hastighet til 2 i 30 sekunder med deigkroken montert. Deretter øker du hastigheten til 6 og elter i 3-4 minutter, eller til deigen har blitt jevn og fleksibel.

Ta ut deigen fra kjøkkenmaskinen og form den til en bolle og ha deigen i en lett smurt, mellomstor skål. Dekk over deigen med plastfolie og la den heve på et varmt sted, til den har doblet i størrelse.

Når deigen er ferdig, deler du den opp i 6 biter. Rull hver bit ut på en overflate dekket i mel til en tykkelse på ca 0,5 cm, så den passer i en støpejernspanne. Smelt opp smøret i en liten skål og miks inn 1 ss persille med smøret. Sett skålen ved siden av stekeplaten sammen med en bakepensel.

Varm opp pannen til den ryker og stek hvert naanbrød på den tørre pannen i 2-3 minutter, eller til det får bobler og har fått en gyldenbrun farge. Snu brødet og stek videre i 2-3 minutter. Rett før du tar naanbrødet ut av pannen, pensler du den øverste siden med den smeltede smørmiksen. Når du har tatt ut brødet, pensler du også den andre siden før du legger brødet til side. Brødet serveres varmt med baba ganoush.

Oppned pærekake med honning og timian

Forberedelse: 20 minutter
Matlagingstid: 50 minutter

Vi har brukt KitchenAid Artisan Stand Mixer med flatvispen.

Ingredienser til caramel pære basen:

Lyst rørsukker (100 g)
Honning (85 g)
Smør (57 g) 
2-3 pærer (534 g) skrelte, kjernefri og delt opp i 1/4 deler. 


Ingredienser til kakedeigen:
Hvetemel (240 g) 
Finmalt maismel (40 g)
1 ts kardemomme (2 g)
11/2 ts bakepulver (6 g)
1/2 ts natron
1 ts salt (6 g)
3 store egg
Honning (85 g)
Kjernemelk (160 ml)
Smør, romstemperert (170 g)
Melis (225 g)
1 ts vaniljeekstrakt

Sånn gjør du:
Forhåndsvarm ovnen til 180°C. Legg en stor bit aluminiumsfolie på en rist. Risten skal settes rett under den formen du vil bruke til kaken, så den kan fange opp overflødig saft mens kaken baker.

Lag karamellmassen. Start med å smelte smøret i en kasserolle på middels varme. Når det er smeltet, tilsetter du rørsukkeret og honningen og visper forsiktig, til sukkeret er helt løst opp.

La blandingen koke seg opp før du senker til middels varme og koker videre i ytterligere 1 minutt.

Ta kasserollen av varmen, visp sammen og fordel røren jevnt ut i en rund kakeform på 22-23 cm. Legg pærene i et mønster etter din egen smak. Sett til siden. Bland mel, maismel, bakepulver, natron og salt i en mellomstor skål. Sett til siden. Ta en annen, litt mindre skål og visp kjernemelk, egg og honning sammen.

Hell smøret i kjøkkenmaskinens skål og visp smøret på hastighet 6 i 1 minutt. Skru ned hastigheten til 4 og hell sakte i melisen. Når alt er i, øker du hastigheten til 6 og visper i ca 3 minutter til blandingen er lett og luftig. Tilsett vanilje.

Sett hastigheten ned til 2, tilsett melblandingen og kjernemelken annenhver gang litt og litt i smøret og sukkeret i skålen. Visp sånn at blandingen er rørt sammen hver gang du har tilsatt litt i skålen. Fordel ut deigen jevnt utover pærene.

Bak kaken i ca 50 minutter, eller til det ikke sitter fast deig på f.eks en tannpirker som du stikker i midten av kaken (hvis kaken er brun på toppen, men ikke gjennomstekt, kan du dekke over den med litt folie). Ta kaken ut av ovnen og la den kjøles ned på en rist i 5 minutter, før du snur kaken på et fat med kant (for å samle opp saften) og løsner den fra formen. Kan serveres både varm eller avkjølt.

Cocktail med salvie, honning og ananas

Matlagingstid: 20 minutter (Uten avkjølingen av sirupen)

Vi har brukt KitchenAid® K400 blenderen til å lage denne gode cocktailen.

Ingredienser:
Frossen ananas (592 g)
Limesaft (58 ml)
Vodka (116 ml)
Honning (60 ml)
Kvist med fersk salvie (pluss ekstra til pynt)
Is (175-200 g)

Sånn gjør du - sirup:
La sirupen med salvie og honning. Ha 60 ml honning og 120 ml vann i en kasserolle sammen med 5 kvister fersk salvie. Varm opp på middels varme, til blandingen kokes opp og begynner å boble. Så skrur du ned til lav varme og lar det koke i 15 minutter. Steng av varmen, la blandingen kjøle seg ned i 30 minutter og deretter fjerner du salvien.

Sånn gjør du - cocktail:
Ha den frosne ananasen, vodka, limesaft og sirupen i blenderen. Bland på smoothie innstillingen og la den kjøre hele programmet. Server med en gang og pynt toppen med et ristet salvieblad (du kan riste salviebladene ved å holde dem over en flamme for å brenne kantene lett).

Årets farge fra KitchenAid: Honey

Denne varme og rike fargen gir deg en følelse av harmoni og nærhet på kjøkkenet. Målet med årets farge er å få inspirasjon på kjøkkenet gjennom design og farger og honning varianten er laget for å inspirere og dele med seg av felles kjøkkenglede. Den finnes nå tilgjengelig som den klassiske kjøkkenmaskinen og den populære k400 blenderen!

Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 22:00, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40