Kjøkkenutstyr & design på nettet
Gratis frakt over 500 kr.
Rask levering
365 dagers angrerett
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv 0 kr Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Hvorfor velge oss
  • Stort utvalg av kjente merker
  • Rask og sikker levering
  • 365 dagers angrerett
Populære produkter
AKM 6230 Blandemaskin / Kjøkkenmaskin Ankarsrum AKM 6230 Blandemaskin / Kjøkkenmaskin 6 490 kr
Artisan 5KSM185PSEPP Stand Mixer 4,8L Pebble Palm KitchenAid Artisan 5KSM185PSEPP Stand Mixer 4,8L Pebble Palm 6 490 kr
Artisan Vannkokar 1.5L - Pebble Palm KitchenAid Artisan Vannkokar 1.5L - Pebble Palm 2 799 kr
Kuro Santokukniv (18 cm) Satake Kuro Santokukniv (18 cm) 949 kr
Oval Gryte 29 cm 4,2 liter Cinnamon Staub Oval Gryte 29 cm 4,2 liter Cinnamon 2 035 kr
Julekalender 2019 Karamelleriet Julekalender 2019 399 kr
Lag dine egne fylte sjokolader

Lag dine egne fylte sjokolader

Vi går julen i mæte og hvis det er noe vi elsker i juletiden, så er det å lage vår egen konfekt. Vi får muligheten til å lage den type sjokolade og praliner som vi liker mest – akkurat dem som det IKKE er nok av når du kjøper ferdiglagde. Men vi får også muligheten til å hygge oss med våre kjære. Både med å lage juledekorasjoner og kaker, er i mange hjem blitt en familietradisjon, og ofte smaker det mye bedre når man vet at det er laget med kjærlighet og omtanke.

Det kan for mange føles som en lang prosess å lage fylt sjokolade, men når det er sagt, garanterer vi at du alltid kommer til å kose deg. Man begynner med å sørge for at man har de riktige redskapene på plass.

Først bør du ha en god sjokoladeform. Den anerkjente danske Mester-konditoren Mette Blomsterberg har utviklet sine egne former. Disse har til og med et mønster, slik at det blir litt ekstra ut av serveringen. Du kan blant annet få en form med linjer eller med roser. I formene fra Blomsterbergs er det plass til 21 stk. praliner.

Temperaturen er det viktigste av alt når du skal lage fylte sjokolader, ettersom du er nødt til å mestre tempereringen til perfeksjon. Det er essensielt at du har et termometer, som ikke avviker med for mange grader. Vi forhandler et enkelt men presist termometer fra GEFU, som gir en hurtig anvisning av temperaturen. Det er et lite og komplett termometer som er enkel å håndtere. Alternativ er det også mulig å skaffe seg et lasertermometer fra Blomsterbergs.

For at du skal lykkes med dine sjokolade-praliner er det også viktig å ha god sjokolade. Det finns mange gode anbefalinger på hvilken sjokolade man skal bruke, og alt avhenger også om du helst vil ha en lys eller en mørk sjokolade – eller en melkesjokolade. Valrhona Jivara 40% er en av de mest fantastiske melkesjokolader som fins på markedet. Skal man lage praliner med hvit sjokolade anbefaler vi Valrhona Ivoire 35% og den mørke sjokoladen anbefaler vi å bruke Valrhona Caraïbe 66%.

Ekstra gode redskaper som du bør ha for hånden, kunne være en kraftig sprøytepose og en palettkniv. Sprøyteposene er gode når du skal ha fyllet i sjokoladene og paletten kan du bruke når du skal fjerne overskuddssjokoladen.

Til slutt skal du selvfølgelig ha pynt til dine sjokolader. Man spiser med øynene og litt ekstra pynt kan være med på å gi den siste visuelle piffen som pralinene trenger for å gjøre den unike og for å gi et eksklusivt smaksinntrykk. Du kan eksempelvis pynte med støv eller frysetørrede bær, hvor Mill & Mortar er eksperter på området. Det fins et hav av forskjellige produkter du kan drysse over dine sjokolader, og du kan se hele utvalget i kategorien kakepynt (LINK TIL KAKEPYNT). Vi anbefaler at du til dine julesjokolader bruker gull eller sølvstøv, for å gi pralinene en eksklusivt utseende.


Oppskrift – Fylte sjokolader

Forslag til fyll:

200 gram fondant
25 gram klart smør
25 gram pasteuriserte eggeplommer
150 gram hvit eller lys smeltet sjokolade.

Start med å røre fondant og eggeplommer sammen. Deretter røres det klare smøret i massen. Til sist tilsettes smeltet sjokolade.

Denne massen kan deretter tilsettes smak etter eget ønske. Det kunne være lakris fra John Bülow, kaffe, blåbærstøv eller kanskje til og med sirup.

Alternativt kan du fylle dine sjokolader med marmelade eller sjokoladekrem fra Nicolas Vahé.

Temperert sjokolade

Ekte sjokolade (f.eks Valrhona 200gr)

Hakk all sjokoladen. Halvdelen av sjokoladen smeltes til 45 grader over et vannbad. Deretter tilsetter du resten av sjokoladen litt etter litt. Temperaturen skal røres ned til 32 grader, så sjekk med termometeret hele tiden. Merk at de forskjellige sjokoladene har forskjellige arbeidstemperaturer. Se lengre ned).

Når du har oppnådd den ønskede temperaturen skal du ha din sjokoladeform klar. Fyll formen helt opp, og bank på den så det ikke oppstår luftbobler. Sørg for å helle ut sjokoladen av forme igjen – og bank gjerne formen så du er sikker på at så mye som mulig kommer ut igjen av sjokoladeformen, slik at skallet på pralinen blir tynt. Slutt av med å la de herde.

Så etter en tid kommer fyllet. VI anbefaler at du bruker en sprøytepose. Du dekker så sjokoladen til et lang temperert sjokolade. Deretter skraper du formen helt ren med en palet.

La nå sjokoladen herde på kjøl i ca. 10-15 minutter. Du bør nå kunne velte sjokoladene ut av formen, og her er øyeblikket hvor du ser om du har mestret tempereringen. Hvis ikke man har mestret dette så kommer sjokoladene ut feil.

Arbeidstemperaturen
Hvit sjokolade: 29 grader
Melkesjokolade: 30 grader
Mørk sjokolade: 32 grader

Sjokoladetemperaturen skal ikke svinge for mye.

Trygghet
Alltid 365 dagers angrerett
Gratis levering ved kjøp over 500 kr.
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker
Les alle dine fordeler
Bruk for hjelp?
Vi sitter klar ved telefonen fram til klokken 16:oo, husk at du også kan sende oss en epost ved å klikke på linken under.
21 98 88 40