Bagaren och Kocken AB



Sassafrassa Superstone Sicilian Rektangulær Pizzasten

Sassafrassa Superstone Sicilian Rektangulær Pizzasten
  • Sassafrassa Superstone Sicilian Rektangulær Pizzasten
Fraktfritt v/ordre over kr 999
59 kr ved ordre under kr 999
Finnes på lager
Webshop: Mindre enn 5 på lager
 
649 kr
 
Ønskeliste

Sassafrassa Superstone Sicilian Rektangulær Pizzasten

Om pizza- og bakestenen av Superstone®:

 

Antikkens egyptere bakte sitt brød på varme stener i solen. Og ikke lenge etter, begynte europeiske bakere å bake brød i stenovner. Den dag i dag bakes pizza og brød på denne måten. Med en pizza- og bakesten i Superstone®, imiteres denne måten å bake brød på, og du kan skape en egen stenovn hjemme hos deg selv. Stenen skaper en tørr varme som er optimal for brød og pizza, og som resulterer i en sprø skorpe.

 

Din Superstone® pizza- og bakesten er fremstilt av stengods som varmes opp til over 1100°C. Dette gir en forholdsvis tynn sten som er lett å håndtere. Fordelen med å bake med en uglasert sten, er at absorberingsevnen er bedre. Dette gjør at fukt trekkes ut fra deigen og gir en sprøere bunn på pizzaen eller brødet. Stenen gir en jevn varmefordeling, og pizzaen eller brødet blir jevnt stekt.


Superstone® Pizza Maker er, som navnet tilsier, spesielt egnet til pizzabaking. Stenen er hele 35 cm i diameter, og har silikonhåndtak for enklere håndtering. Den riflede overflaten gjør at pizzabunnen stekes jevnt, og blir herlig sprø.

 

Termisk Sjokk - store temperaturforandringer

 

Superstone® er et holdbart materiale, men store temperaturforandringer kan resultere i sprekker og krakeleringer. Termisk sjokk inntreffer ved store temperaturforandringer - for eksempel om en frossen pizza legges på en varm sten, eller hvis en varm sten utsettes for kaldt vann. Det kan også inntreffe om stenen plasseres over åpen ild.

 

Å bruke en Superstone® pizza- og bakesten

 

Stenen trenger ikke å bløtlegges før bruk, men anbefalingene er at stenen "brennes" før første bruk. Dette for å skape en avstøtende overflate (non-stick). Olje inn stenen med litt matolje, og stek den deretter på 200 grader i 60 minutter. 

 

Ved bruk av stenen, anbefales det at den oljes inn og pudres med litt maismel. Stenen kommer til å bli mørkere med tiden. Dette innebærer at stenen har modnet, og vanligvis trenger den da ikke å oljes inn før hvert bruk.

 

I mange oppskrifter skal pizzaen eller brødet legges på en forvarmet sten. Varm stenen i ovnens nedre del, og legg over pizzaen ved hjelp av en brødspade.

 

Stenen kan også brukes til å varme pizzarester, pai og bakeverk. Tin frossen mat før den plasseres på en varm sten - alternativt legg den frosne maten på en romstemperert sten før de sammen plasseres i ovnen.

 

Superstone® kan brukes i en vanlig ovn, i tillegg til mikrobølgeovn. Stenen kan også brukes til servering, noe som gjør at maten holder seg varm lengre.

 

Vedlikehold

 

Ved rengjøring av stenen skrapes eventuelle matrester først bort med en deigskrape. Når stenen er avkjølt vaskes den med en myk børste og varmt vann. Bruk ikke oppvaskmiddel! La stenen lufttørke, eller bruk ettervarmen i ovnen.

 

Stenen blir naturlig mørkere med tiden, ikke prøv å ta vekk denne overflaten.

 

Mål: 45 x 26 cm
1,9 cm dyp.   

Rangering og kommentarer

Ingen kommentarer ennå. Bli den første til å kommentere dette produktet!
Kommentere dette produktet! Er det noe du lurer på, kontakt vår kundservice.
Ange rangering (1-5): 
  • For tiden 5/5 stjerner.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Se også

MER AV DET SAMME MERKE

Flere produkter fra samme kategori