Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter
Handlekurv Kurv Vis handlekurv Gå til kassen Handlekurven er tom
0
Legg i handlekurven
enheter

Duften av nybakt brød.... Det er noe med å kunne sette hendene i en deig; knaingen og duften. Å det blir jo så godt! På kjøpet blir prisen lavere og du har full oversikt over alle ingredienser. Å bake brød trenger ikke å være rotete og vanskelig - vi tar hjelp fra Helena Elm som driver den svenske bakebloggen "Bara en kaka till" som deler sine beste brødbaketips og to superenkle og gode brødoppskrifter.

Helenas beste brødbakertips

1. Bruk det melet du har hjemme først. Man kan bake brød med flere typer mel. En bra riktlinje om man vil være på den sikre siden er å la halve melmengden være klassisk hvetemel, da er det vanskelig å mislykkes. Da kan man la den andre halvdelen være hvetemel spesial, fullkornshvetemel eller noe annet. Har du noen desiliter havregryn eller grahamsmel som bare står i skapet? Ha i det!

2. Heving av brød i lasagneform på natten er trikset! Det er bare å røre sammen med en sleiv på kvelden, deigen trenger ikke engang å bli fast. Så bare dumper man deigen i f.eks en lasagneform kledd med bakepapir og steker den morgenen etter. Ferdig!

3. Vil du slippe unødvendig klissklass? Test å bake ut brødet med litt olje istedenfor med mel på den klassiske måten. Hell ca 1 ss nøytral olje på kjøkkenbenken, bre den ut med hånden og rull ut deigen der. Klapp litt olje i håndflatene og form brødet enkelt til boller eller rundstykker og legg dem på en stekeplate som vanlig. Det er også mye lettere å tørke av kjøkkenbenken etterpå og brødet blir garantert ikke tørt.

OPPSKRIFTER

Superenkelt brød som hever over natten

Uten tvil verden enkleste brød som bare kan stå å heve over natten! Rør sammen deigen, hev over natten, ha den i en form, inn i ovnen - klart! Så godt og så enkelt!

Du trenger:

Forberedelser: 5 min
Steketid: 20 min
Total tid: 25 min + heving
Antal porsjoner: 8

  • 1 ts fersk gjær (tilsvarer ca 6 g eller ca 1/8 pakke)
  • 4 dl kaldt vann
  • 1,5 ts salt
  • 3 ss solsikkeolje (raps- eller matolje funker også)
  • 1 ss honning (både flytende og fast funker)
  • 1 dl havregryn +0,5 dl til topping
  • 8,5 dl hvetemel spesial

Sånn gjør du:

  1. Mål opp en teskje gjær og hell den ned i den største bakeskålen du har. Deigen kommer til å heve like mye som en klassisk bolledeig gjør på en hel pakke gjær, så ta en stor skål.
  2. Rør ned vann, salt, olje, honning, havregryn og hvetemel spesial og rør med en sleiv til deigen er godt blandet. Deigen skal være ganske løs og klistrete.
  3. Sett plastfolie over skålen og sett den til heving over natten i romstemperatur. (Baker du brødet på dagtid, trenger den minst 7 timers heving).
  4. På morgenen – sett ovnen på 250 grader og kle inn en lasagneform med et bakepapir og ha i deigen i formen. Strø over 0,5 dl havregryn og klapp litt lett med hendene på dem, så de fester seg til deigen. Når ovnen har kommet opp i temperatur, setter du inn brødet i midten av ovnen i cirka 20 minutter til det har fått en fin farge.

Langpannebrød for latinger

Enkelt, smidig og kjempe godt langpannebrød som man ikke trenger å kna i det hele tatt og som fortsatt blir luftig og fint. Dette brødet er det umulig å misslykkes med!

Du trenger:

  • 25 g gjær (0,5 pk)
  • 5 dl lunket vann
  • 3 ss olje ( f.eks raps, matolje eller solsikkeolje)
  • 1 ss honning (eller 1 ss sirup)
  • ca 13 dl hvetemel
  • 2 ts salt

Sånn gjør du:

  1. Smul opp gjæren i en skål. Hell over det lunkne vannet og rør til gjæren har løst seg opp.
  2. Rør i olje, honning og mesteparten av melet. Tilsett det siste melet (om det trengs) når du jobber inn deigen. Aller helst skal den jobbes inn i en bakemaskin med en deigkrok i 15 min. Det høres kanskje mye ut, men gjør mye for brødets luftighet. Tilsett saltet under de siste minuttene (Har man ikke en bakemaskin kan man bruke deigkrokene som følger med til elvispen, men da er det helt ok å gi seg etter 5 minutter).
  3. Sett på plastfolie over skålen og la deigen heve til dobbelt av sin størrelse i cirka en time.
  4. Fordel ut deigen i en langpanne kledd med bakepapir. Dra litt i deigen i alle sider, sånn at den dekker en litt større yte av platen og ikke bare midten. Så flater du ut den med hendene. Det er ikke veldig nøye, det kommer til å bli bra uansett.
  5. La deigen heve i ytterligere 30 minutter.
  6. Stek brødet i midten av ovnen på 200 grader i cirka 25 minutter, til den har fått en fin farge. Flytt det store, flate brødet over på en rist etter noen minutter. Bær det med bakepapiret og dra løs bakepapiret når brødet vel ligger på risten, sånn at det får luftet seg litt. Når det har blitt avkjølt, skjærer du det opp i cirka 20 ruter/biter.
Legg i handlekurven
Gå til kassen

Andre kunder kjøpte også:

Vis alt tilbehør
Gå til kassen
Trygghet
Alltid 365 dagers åpent kjøp
Gratis levering ved kjøp over 600 kr. (*gjelder ikke produkter som krever pallfrakt)
Autoriseret verksted
Offisiell forhandler av alle merker