Duften av nybakt brød.... Det er noe med å kunne sette hendene i en deig; knaingen og duften. Å det blir jo så godt!
På kjøpet blir prisen lavere og du har full oversikt over alle ingredienser. Å bake brød trenger ikke å være rotete og vanskelig - vi
tar hjelp fra Helena Elm som driver den svenske bakebloggen "Bara en kaka till" som deler sine beste brødbaketips og to
superenkle og gode brødoppskrifter.
Duften av nybakt brød.... Det er noe med å kunne sette hendene i en deig; knaingen og duften. Å det blir jo så godt! På kjøpet blir prisen lavere og du har full oversikt over alle ingredienser. Å bake brød trenger ikke å være rotete og vanskelig - vi tar hjelp fra Helena Elm som driver den svenske bakebloggen "Bara en kaka till" som deler sine beste brødbaketips og to superenkle og gode brødoppskrifter.
1. Bruk det melet du har hjemme først. Man kan bake brød med flere typer mel. En bra riktlinje om man vil være på den sikre siden er å la halve melmengden være klassisk hvetemel, da er det vanskelig å mislykkes. Da kan man la den andre halvdelen være hvetemel spesial, fullkornshvetemel eller noe annet. Har du noen desiliter havregryn eller grahamsmel som bare står i skapet? Ha i det!
2. Heving av brød i lasagneform på natten er trikset! Det er bare å røre sammen med en sleiv på kvelden, deigen trenger ikke engang å bli fast. Så bare dumper man deigen i f.eks en lasagneform kledd med bakepapir og steker den morgenen etter. Ferdig!
3. Vil du slippe unødvendig klissklass? Test å bake ut brødet med litt olje istedenfor med mel på den klassiske måten. Hell ca 1 ss nøytral olje på kjøkkenbenken, bre den ut med hånden og rull ut deigen der. Klapp litt olje i håndflatene og form brødet enkelt til boller eller rundstykker og legg dem på en stekeplate som vanlig. Det er også mye lettere å tørke av kjøkkenbenken etterpå og brødet blir garantert ikke tørt.
Uten tvil verden enkleste brød som bare kan stå å heve over natten! Rør sammen deigen, hev over natten, ha den i en form, inn i ovnen - klart! Så godt og så enkelt!
Forberedelser: 5 min
Steketid: 20 min
Total tid: 25 min + heving
Antal porsjoner: 8
Enkelt, smidig og kjempe godt langpannebrød som man ikke trenger å kna i det hele tatt og som fortsatt blir luftig og fint. Dette brødet er det umulig å misslykkes med!